Dodon și Voronin fac presiuni pentru un vot masiv din Transnistria

Mădălin Necșuțu
11/06/2021
Facebook

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) a cerut, vineri, autorităților să asigure participarea la vot cetățenilor de pe malul stâng al Nistrului. Comuniștii și socialiștii i-au acuzat pe rivalii politici pro-europeni că ar încerca să blocheze accesul alegătorilor transnistreni pentru alegerile de luna viitoare. 

„În timp ce partidele de dreapta se luptă săptămâni întregi pentru dreptul diasporei, aflată la mii de kilometri de casă, să voteze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, aceleași partide fac tot posibilul să încalce acest drept fundamental pentru zecile de mii de cetățeni moldoveni din estul Republicii Moldova”, a spus vineri deputatul PSRM din regiunea transnistreană, Vitalii Evtodiev.

BeCS insistă pe deschiderea a cât mai multe secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului, aceștia constituind în general votanții lor, ai stângii proruse. La scrutinul prezidențial din noiembrie 2020, Dodon a luat peste 85% din voturile exprimate la secțiile de votare deschise pentru cetățenii moldoveni din stânga Nistrului. De asemenea, PSRM a fost acuzat de plătirea și aducerea organizată la urne a alegătorilor, în înțelegere cu oligarhii locali transnistreni patroni a holding-ului Sheriff.

Mădălin Necșuțu
11/06/2021Become a Patron!

Comentarii