Dodon și Voronin fac presiuni pentru un vot masiv din Transnistria

Mădălin Necșuțu
11/06/2021
Facebook

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) a cerut, vineri, autorităților să asigure participarea la vot cetățenilor de pe malul stâng al Nistrului. Comuniștii și socialiștii i-au acuzat pe rivalii politici pro-europeni că ar încerca să blocheze accesul alegătorilor transnistreni pentru alegerile de luna viitoare. 

„În timp ce partidele de dreapta se luptă săptămâni întregi pentru dreptul diasporei, aflată la mii de kilometri de casă, să voteze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, aceleași partide fac tot posibilul să încalce acest drept fundamental pentru zecile de mii de cetățeni moldoveni din estul Republicii Moldova”, a spus vineri deputatul PSRM din regiunea transnistreană, Vitalii Evtodiev.

BeCS insistă pe deschiderea a cât mai multe secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului, aceștia constituind în general votanții lor, ai stângii proruse. La scrutinul prezidențial din noiembrie 2020, Dodon a luat peste 85% din voturile exprimate la secțiile de votare deschise pentru cetățenii moldoveni din stânga Nistrului. De asemenea, PSRM a fost acuzat de plătirea și aducerea organizată la urne a alegătorilor, în înțelegere cu oligarhii locali transnistreni patroni a holding-ului Sheriff.

Mădălin Necșuțu
11/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii