DOC// 7 iunie, numărătoarea inversă pentru tarifele la gazele naturale

Anticoruptie.md
05/06/2023

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) confirmă că a recepționat luni, 5 iunie 2023, solicitarea S.A. „Moldovagaz” privind ajustarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali. Cererea a fost bazată pe estimările prețurilor prezentate de S.A. „Energocom”.

„Ținând cont de circumstanțele actuale și factorii obiectivi existenți, ANRE va examina în regim de urgență solicitarea furnizorului. Specialiștii Agenției vor analiza argumentele invocate și vor veni cu o decizie asupra proiectului în cadrul ședinței publice extraordinare, planificată să aibă loc miercuri, 7 iunie 2023”, anunță ANRE.

Amintim că, Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale de Reglementare Energetică (ANRE) micșorarea tarifului pentru gazelle naturale livrate. Astfel, prețul ar putea scădea până la 19 lei pentru un metru cub, cu aproximativ 10 mai puțin decât tariful actual.

Anticoruptie.md
05/06/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii