Democrații nu vor coaliție de guvernare, dar ar putea să voteze premierul propus de Dodon

Anticoruptie.md
13/11/2019
unimedia.md

Partidul Democrat nu este gata să facă alianță cu partidele parlamentare, însă nu exclude că ar putea să voteze pentru candidatul propus de către șeful statului. Declarații în acest sens au fost făcute de către deputatul PDM, Pavel Filip, după întrevederea avută miercuri cu președintele Igor Dodon.

Potrivit lui Filip, motivul pentru care PDM nu este gata să se angajeze în coaliții este procesul de restructurare a formațiunii. „PD nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare, în primul rând pentru că are propria sa agendă. Suntem într-un proces profund de resetare a PD, vrem să ducem până la capăt acest proces, apoi putem discuta despre intrarea în coaliția de guvernare. Ar fi o iresponsabilitate să mergem în anticipate, care ar fi și ele o alegere pentru PD, dar vrem să ne ducem reforma până la capăt”, a declarat fruntașul democrat.

În același timp, democrații ar putea să voteze candidatul propus de Igor Dodon, însă cu anumite condiții. „Punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu UE este una dintre condițiile principale. Dacă va fi înaintat un premier și o garnitură guvernamentală care va lua în calcul condițiile PD, nu contează de unde va veni, din partea președintelui, PSRM sau Blocului ACUM, îl vom susține”, a spus Filip.

Amintim că Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au declarat că este exclusă o alianță dintre PSRM și PDM. Deputații Blocului ACUM au declarat că nu au discutat această întrebare, dar au menționat că în PDM au rămas mulți mercenari de-ai lui Plahotniuc.

Anticoruptie.md
13/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii