Decoraţii pentru fermieri de Ziua agricultorului. Mesajul transmis de Maia Sandu

Anticorupţie.md
27/11/2022
presedinte.md

Preşedinta Maia Sandu a împărţit decoraţii fermierilor cu ocazia Zilei Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare şi a adresat un mesaj de felicitare pentru cei care activează în acest domeniu.

„Le mulțumesc tuturor fermierilor, mari sau mici, pentru munca pe care o fac. Ei nu doar își hrănesc familia, comunitatea și țara - ei asigură cu locuri de muncă sute de mii de oameni din satele noastre. Mulțumesc și celor care muncesc în industria de prelucrare, iar pe antreprenorii din această ramură îi încurajez să aplice tehnologii inovative și prietenoase mediului, pentru a aduce un produs gustos și sănătos pe masa consumatorului”, a apreciat Maia Sandu munca agricultorilor.

Şefa statului a reamintit măsurile luate de guvernare pentru sprijinul oferit de guvernare pentru sectorul agroalimentar. Astfel, Fondul de subvenționare în agricultură a crescut la 1,75 miliarde de lei, față de 1,1 miliarde în 2021, și a fost îmbunătățit mecanismul de alocarea a subvențiilor. A crescut accesul la subvenții pentru tinerii fermieri, femeile fermiere și migranții reveniți care vor să dezvolte afaceri agricole, și au fost majorate subvențiile pentru sectorul zootehnic.

La fel, fermierii au beneficiat de compensarea accizei la motorină. Uniunea Europeană, de asemenea, a susținut producătorii agricoli din țara noastră și, pentru a compensa pierderea piețelor din est cauzată de războiul din Ucraina, a majorat cotele de export pentru șapte produse agricole din Moldova.

 

Anticorupţie.md
27/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii