Danemarca deschide ambasadă la Chișinău // Maia Sandu: „Mizăm pe susținerea Regatului Danemarcei în începerea negocierilor de aderare la UE”

Cornelia Cozonac
29/11/2023
Foto:presedintie.md

Regatul Danemarcei este tot mai decis să acorde o susținere largă Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană și în acest sens Danemarca va deschide anul viitor o ambasadă la Chișinău. Despre aceasta au discutat, la Chișinău, cu mai multe oficialități un grup de deputați și diplomați danezi, care se află într-o vizită de lucru.   

La întâlnirea avută miercuri, cu președinta Maia Sandu, parlamentari danezi, membri ai Comisiei pentru politică externă din legislativul Regatului Danemarcei, au vorbit despre relațiile bilaterale, amplul proces de modernizare a Republicii Moldova și  aderare la Uniunea Europeană. La fel, oficialii s-au referit la măsurile de contracarare de către țara noastră a atacurilor hibride și contribuția Moldovei la securitatea regională, a precizat Serviciul de presă al Președinției, într-un comunicat de presă.  

Președinta Maia Sandu a salutat decizia partenerilor danezi de a deschide o ambasadă la Chișinău anul viitor, un pas important pentru aprofundarea cooperării bilaterale, dezvoltarea comerțului și atragerea investițiilor. Șefa statului le-a mulțumit pentru sprijinul pe care partenerii danezi îl oferă Moldovei și Ucrainei și a transmis că mizăm în continuare pe susținerea Regatului Danemarcei în începerea negocierilor de aderare la UE.

Danemarca este prezentă în Republica Moldova prin mai multe proiecte, inclusiv pentru media și sectorul asociativ, pe care le susține de mai mulți ani. 

Cornelia Cozonac
29/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii