Curtea Constituțională, în continuare fără un membru. CSM a amânat demararea procedurii de numire în funcție a unui judecător la CC

Marcela Meglei
02/03/2021

Consiliul Superior al Magistraturii a amânat în cadrul ședinței de marți subiectul privind demararea procedurii de numire în funcție a unui judecător la Curtea Constituțională. Motivul invocat de membrii CSM este lipsa unui regulament cu privire la desfășurarea concursului.

Membrii CSM au decis crearea unui grup de lucru care să elaboreze un regulament de organizarea și desfășurare a concursului pentru selectarea unui magistrat la CC.

„Propun să stabilim un gen de uniformizare a regulilor de selectare a judecătorilor CC de către exponenții celor trei puteri (CSM, Parlament, Guvern, n.r.). M-am uitat peste regulamentului Guvernului în acest sens. Este un regulament simplu”, a declarat membra CSM, Carolina Ciugureanu-Mihailuță.

Vacanța funcției de judecător la CC a survenit la sfârșitul lunii ianuarie, după decesul magistratului Eduard Ababei.

Marcela Meglei
02/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii