Curați în fața Gazprom, dar sub presunea contractului. Cu cât au fost micșorate volumele livrate

Anticoruptie.md
01/10/2022

Autoritățile au primit asigurări din partea concernului Gazprom că Republica Moldova va fi asigurată cu gaze în luna octombrie. Vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că SA „Moldovagaz” a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Asta, după ce a achitat integral datoriile pentru luna septembrie.

„Se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat.”, a explicat  Spînu.

În ceea ce privește livrările de energie electrică pentru luna octombrie, Andrei Spînu a anunțat că Energocom a semnat trei contracte de furnizare a energiei electrice: pentru 67% a fost semnat contract cu MGRES la preţul de 62,5 USD/MWh, pentru luna octombrie; pentru 30% din achiziție a fost încheiat un contract cu compania Energoatom, la prețul de 77 USD/MWh, pentru perioada 1-15 octombrie; pentru 3% din achiziție (balansarea consumului de vârf) a fost încheiat un contract cu Ukrhydroenergo, la prețul de 132 USD/MWh, pentru perioada 1-15 octombrie.

 

Anticoruptie.md
01/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii