Coronavirus // Peste 6.000 de elevi se află în autoizolare, iar numărul pedagogilor testații pozitiv se apropie de 400

Irina Odobescu
20/10/2020
nordnews

Numărul elevilor testați pozitiv la Covid-19 a ajuns la 276, iar 6.091 de discipoli se află în regim de autoizolare. Bilanțul cadrelor didactice infectate și plasate în autoizolare a depășit 700.

Situația epidemiologică în instituțiile de învățământ a fost prezentată de Igor Șarov în contextul consolidării măsurilor de protecție a vieții și securității copiilor/elevilor în perioada vacanței de toamnă și desfășurarea activității instituțiilor de învățământ în care vor fi organizate birouri electorale. 

În cadrul ședinței conducerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării cu șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ) au fost pezentate datel, potrivit cărora, de la începutul anului școlar, 372 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 351 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost diagnosticate cu Covid 69 de persoane, iar alte 64 se află în autoizolare.

11 instituții de învățământ general publice și private activează de la distanță din cauza carantinei. În învățământul profesional tehnic, în perioada 12-16 octombrie, 24 de elevi, 12 cadre didactice și șapte reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar au fost testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2. De asemenea, 17 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare și două instituții își desfășoară activitatea în regim online.

În învățământul superior, în perioada 12-16 octombrie avem 25 de studenți diagnosticați cu Covid-19, iar 126 de studenți se află în autoizolare. 18 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, iar în autoizolare se află 18. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate nouă persoane.

Din numărul total de 1.398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea l-a decizia fondatorului 1.134. În prezent, nouă grădinițe se află în carantină. Copii confirmați pozitiv sunt 10, iar alți 757 se află în autoizolare. 83 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În autoizolare se află 113 cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 47 de persoane, iar alte 127 se află în autoizolare.

Irina Odobescu
20/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii