Coronavirus // Deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc, testat pozitiv. Colegii din Parlament, trimiși în carantină

Anticoruptie.md
21/05/2020
Foto: ipn.md

Deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc a fost testat pozitiv cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut joi în cadrul ședinței Parlamentului, de către președintele fracțiunii, Dumitru Diacov. Ministra Sănătății, dar și șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică le-au recomandat membrilor Legislativului să se autoizoleze. 

Nichiforciuc ar fi intrat în contact miercuri cu mai mulți colegi democrați, atât din Guvern, cât și din Parlament, fiind prezent la ședința fracțiunii. Șeful ANSP, Nicolae Furtună, le-a recomandat deputaților să intre în carantină, iar la sfârșitul săptămânii curente să efectueze teste.

„Dacă ați contactat în contact aproape, fără mască, la mai puțin de un metru și mai mult de 15 minute, dacă se prelevează astăzi testul, rezultatul va fi negativ. Cel mai bine este ca testele să fie prelevate sâmbătă, pe nemâncate și fără fumat”, a punctat Furtună.

La recomandarea Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, deputații își vor achita singuri testele, iar pentru testarea angajaților Secretariatului Legislativului, care au intrat în contact cu Nichiforciuc, urmează să fie identificate resurse de acoperire a cheltuielilor.

Anticoruptie.md
21/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii