Coronavirus // 258 de cazuri noi și 363 de pacienți în stare gravă

Irina Odobescu
10/07/2020
Foto: report.md

258 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate vineri, după analiza a 1.819 probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 18.924. Totodată, 363 de pacienți sunt în stare gravă, iar doi sunt supuși ventilării mecanice. 

Datele MSMPS arată că cele mai multe cazuri cu transmitere locală s-au localizat la Chișinău - 128 de cazuri. La Comrat au fost confirmate 12 cazuri, Ohei și Strășeni - câte 11 cazuri, Ialoveni - nouă cazuri, Drochia și Fălești - câte opt cazuri, Cahul, Sângerei, Soroca și regiunea din stânga Nistrului - câte șase cazuri, Călărași, Glodeni, Taraclia și Ungheni - câte cinci cazuri, Anenii Noi și Bălți - câte patru cazuri, Ceadâr-Lunga - trei cazuri, Criuleni, Edineț, Florești, Hâncești și Ștefan Vodă - câte două cazuri, Cantemir, Căușeni, Leova, Nisporeni, Rezina și Telenești - câte un caz. 

Vineri au fost testați pozitiv încă 13 lucrători medicali – patru medici, opt asistenți medicali și o persoană din rândul  personalului medical.

10 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, numărul deceselor din cauza noului tip de coronavirus ajungând la 635.

Irina Odobescu
10/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii