Coronavirus // 252 de cazuri confirmate și 11 noi decese din cauza infecției

Irina Odobescu
02/07/2020
report.md

252 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate joi, după analiza a 1.859 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 17.150. Totodată, 10 lucrători medicali au fost testați pozitiv, iar 11 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore din cauza complicațiilor.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale arată că patru cazuri sunt de import. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 89. La Bălți și Comrat au fost confirmate câte 15 cazuri, Călărași – 11 cazuri, Strășeni – 10 cazuri, Florești – nouă cazuri, Drochia – opt cazuri, Anii Noi, Fălești, Rezina, Soroca, Taraclia, regiunea din stânga Nistrului – câte șapte cazuri, Cahul, Criuleni, Orhei, Vulcănești – câte șase cazuri, Telenești – cinci cazuri, Ialoveni – patru cazuri, Căușeni, Edineț - câte trei cazuri, Ceadâr-Lunga, Cimișlia, Hâncești, Sângerei, Ungheni – câte două cazuri, Briceni, Glodeni, Leova, Nisporeni – câte un caz.

Joi au fost testați pozitiv încă 20 de lucrători medicali – cinci medici, 13 de asistenți medicali și două persoane din rândul personalului auxiliar.

11 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, numărul deceselor din cauza noului tip de coronavirus ajungând la 560. 

Irina Odobescu
02/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii