Consiliul Municipal Chișinău le cere primarului interimar și adjunctului său să plece // Ruslan Codreanu nu vrea

Anticoruptie.md
15/06/2019
facebook.com

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a acordat vot de neîncredere pentru primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, și viceprimarul, Nistor Grozavu. O Declarație în acest sens a fost semnată sâmbătă de către majoritatea consilierilor convocați într-o ședință specială.

Aleșii locali i-au acuzat pe Codreanu și Grozavu de uzurparea puterii locale și complicitate cu PDM în uzurparea puterii de stat.

Ruslan Codreanu a declarat că nu se va conforma deciziei CMC de a demisiona. „Nu mă țin de scaunul de primar general care este liber şi pe care nu l-am folosit într-un an și ceva, pentru că am fost în teren lângă cetățeni, însă nu voi răspunde nici provocărilor unora de a crea și mai mare haos în oraș. Până la alegerile locale îmi voi duce la capăt proiectele inițiate”, a scris Codreanu pe pagina sa oficială de facebook.

„Obiectivul meu de când sunt la Primărie, și în calitate de consilier municipal, și de viceprimar și primar interimar este unul – Primăria să fie în serviciul tuturor cetățenilor, să răspundă problemelor acestora, să le rezolve problemele indiferent de culoarea politică și să stea departe de jocurile politice de partid…Mi-am văzut de treabă și nu am intrat în nicio polemică politică, deși de fiecare dată am fost provocat. Toată lumea trebuie să urmărească un obiectiv comun – de a dezvolta orașul și a privi spre viitor. Orașul are nevoie de lucru, dragi colegi! Lucru, nu speculații”, și-a justificat decizia Codreanu.

Amintim că Ruslan Codreanu,  reprezentant al Partidului Popular European din Moldova, formațiune loială PDM,  a semnat la 10 iulie 2018 în calitate de viceprimar, o dispoziție prin care s-a numit singur  primar interimar.

 

Anticoruptie.md
15/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii