Ciocoi confirmă: Vaccinul Sputnik V va fi numai pe bani, în cazul în care nu va fi omologat și apoi achiziționat de stat

Madalin Necsutu
05/03/2021

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat într-un interviu la Europa Liberă că este posibil ca vaccinul rusesc Sputnik V să intre în Moldova printr-o firmă locală și să fie vândut contra cost.

„Deci, Sputnik V, care va fi importat în Republica Moldova pe linie comercială, bunăoară de companii private sau compania respectivă care a depus dosarul de înregistrare la Agenția Medicamentului pentru Sputnik V, evident că asta este filiera comercială.

El a adăugat că achiționarea sa de către stat este încă incertă, deoarece trebuie omologat și apoi oferit gratuit de către Guvern. „Sputnik V, în cazul în care va fi procurat de către guvern, evident că va fi pus gratuit la dispoziția cetățenilor Republicii Moldova, la fel ca și AstraZeneca, dacă va fi procurat de către guvern, la fel ca și Pfizer, deci, toate vaccinurile care vor fi cumpărate din banii din bugetul Republicii Moldova, toate vor fi puse gratuit la dispoziția cetățenilor țării noastre”, a completat premierul interimar.

El a mai adăugat că sistemul medical activează la limită. „Este adevărat, e o presiune enormă asupra spitalelor noastre la ora actuală din cauza numărului foarte mare de infectări, și nu atât a numărului de infectări, cât e un număr foarte mare de cazuri grave și foarte grave”, a conchis Ciocoi.

Madalin Necsutu
05/03/2021

Comentarii