Cine este Stanislav Copețchi, desemnat în calitate de reprezentant al Guvernului în Colegiul CNA

Tatiana Gherța
07/06/2023
justice.gov.md

Remanierile guvernamentale de la începutul anului au lăsat un loc vacant în Colegiul Centrului Național Anticorupție (CNA). Acesta a fost însă suplinit în cadrul ședinței executivului de miercuri, 7 iunie. Poziția a fost completată de secretarul de stat al Ministerului Justiției, Stanislav Copețchi. 

Stanislav Copețchi este licențiat în drept și are o experiență profesională de peste 13 ani. A activat în calitate de jurist și avocat, este doctor în drept, și activează, de asemenea, ca și conferențiar universitar. Stanislav Copețchi s-a implicat activ în grupurile de lucru la nivelul Ministerului Justiției în vederea perfecționării legislației penale și procesual-penale. 

Din componența Colegiului CNA fac parte: directorul CNA, adjuncții lui, șefii subdiviziunilor CNA, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție sau adjunctul acestuia, conform competențelor, preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate, un reprezentant al comisiei parlamentare de profil care este şi reprezentant al fracţiunii de opoziţie, un reprezentant desemnat de Guvern, un reprezentant al sindicatului Centrului, un reprezentant al societăţii civile selectat prin concurs public de către comisia parlamentară de profil și un reprezentant al Consiliului Civil. 

Activitatea Colegiului CNA este concentrată pe planificarea, dezvoltarea strategică a Centrului Naţional Anticorupţie, monitorizarea performanței acestuia. Iar pentru adoptarea deciziilor este important ca pentru a fi pe deplin funcțional Colegiul Centrului trebuie să fie reprezentativ și în componență suficientă, se arată în nota informativă prezentată în proiectul de hotărâre. 

Tatiana Gherța
07/06/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii