Ce spune Pavel Filip despre plecarea lui Vladimir Plahotniuc și despre retragerea imunității parlamentare a acestuia

Anticoruptie.md
17/06/2019
Foto: sputnik.md

Fostul premier democrat, Pavel Filip, a spus că nu știe unde a plecat șeful său, Vladimir Plahotniuc, și nu a vrut să comenteze decizia Curții Constituționale privind învestirea conducerii Parlamentului și a Guvernului Maia Sandu. Totodată, Filip a anunțat că formațiunea sa va fi în opoziție în actualul Legislativ și că va monitoriza acțiunile guvernanților.

Pavel Filip a refuzat să comenteze decizia Curții Constituționale de a anula hotărârile cu privire la învestirea conducerii Parlamentului și a Guvernului Maia Sandu. „Nu sunt în situația să fac aprecieri sau critici, pentru că nu sunt specialist în domeniul dreptului și, cu atât mai mult, nu sunt constituționalist”. 

De asemenea, fostul premier a spus că nu știe când și cum a plecat Vladimir Plahotniuc din Republica Moldova. „Nu am știut niciodată, cred că are motivele sale. Ați văzut și Dvs. postarea sa de pe rețelele de socializare”, a răspuns el, sugerând reporterilor să afle acest detaliu din postarea de pe Facebook a liderului democrat.

Totodată, Filip a refuzat să comenteze intenția anunțată de către unii deputați privind retragerea imunității parlamentare a lui Vladimir Plahotniuc: „Să nu mă puneți să comentez tot felul de declarații ale policienilor. Vreau să mă concentrez pe activitatea fracțiunii parlamentare”. Fracțiunea PD va participa, începând de astăzi, la activitatea Parlamentului, a mai spus Filip, și „va fi în opoziție față de toți cei care vor submina independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării”.

În acest context, el a anunțat că funcția de vicespeaker din partea PD va fi deținută de Monica Babuc, iar în decursul zilei de astăzi fracțiunea democraților își va delega deputații în conducerea Parlamentului și în comisiile de specialitate.

Anticoruptie.md
17/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii