Cartierul general al mercenarilor ruși din Wagner din estul Ucrainei, bombardat masiv de forțele ucrainene

Mădălin Necșuțu
15/08/2022
Imagini de la fața locului din Popasna, publicate de bloggeri ruși

Trupele ucrainene au bombardat și distrus cartierul general din Donbas al companiei militare private ruse Wagner, relatează Statul Major al Armatei ucrainene, fapt confirmat de mai mulți bloggeri ruși care au publicat fotografii în urma atacului. 

Iuri Kotenok, un propagandist rus, a scris pe contul său de Telegram că forțele ucrainene au folosit rachete HIMARS pentru a lovi baza din Popasna, regiunea Lugansk.

Mercenarii Wagner au contribuit esențial la ocuparea localităților Novouhanske, Pokrovske și Klinove din jurul orașului Bahmut, dar și la capturarea centralei electrice de la Vuhlehirsk pe 26 iulie

Mercenarii ruși din Wagner sunt o structură militară rusă formată din mercenari ruși și pușcăriași ruși ce este este aprovizionată cu arme și muniție din depozitele Ministerului Apărării al Rusiei.

Structura este o divizie a Forțelor de Operațiuni Speciale ale Federației Ruse și și activează oficial ca o companie privată, în schimb îndeplinind sarcinile atât ale Statului Major General al Ministerului Apărării al Rusiei, cât și ale Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse.

Mădălin Necșuțu
15/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii