Borșul ucrainean „stă în gâtul” diplomației ruse. Ministrul leton de Externe: „Îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa mea”

Viorica Mija
02/07/2022
Colaj: CIJM

Faptul că UNESCO a inclus borșul ucrainean în lista patrimoniului imaterial a enervat diplomația rusă. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a comentat că „acum ucrainizarea se aplica la orice”. Nemulțumirea Mariei Zaharova a trezit amuzamentul premierului leton, Edgars Rinkēvičs.

„Dacă ar trebui să explic lumii ce este naționalismul contemporan de la Kiev, aș menționa acest fapt: humusul și pilaful de orez sunt recunoscute ca fiind mâncărurile naționale ale mai multor țări. Dar, după cum înțeleg eu, ucrainizarea se aplică la orice. Ce va urma? Porcii vor fi recunoscuți ca produs național ucrainean?”, a comentat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova,

În replica, ministrul de Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, i s-a adresat cu multe înțelesuri: „Îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa mea”, făcând aluzie la comentariul suburban al președintelui rus Vladimir Putin, făcut la adresa președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

 

Viorica Mija
02/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii