Avocații socialiștilor vor ataca decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, în cazul deputatei Darovannaia

Ilie Gulca
28/07/2021

PSRM califică sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, în cazul socialistei Darovannaia drept un „act de subordonare politică a justiției”. Magistrații acestei instanțe au obligat-o pe deputata peseremistă să îi achite consilierei prezidențiale Ala Nemerenco 20.000 de lei, cu titlu de prejudiciu moral, pentru declarațiile defăimătoare și false.

„Avocații vor ataca cu recurs decizia primei instanțe. Totuși, atragem atenția cetățenilor asupra faptului că afirmațiile Allei Darovannaia despre eliberarea diplomei de masterat cu abateri de la lege au fost făcute în baza unor documente oficiale semnate de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației”, se menționează întru-un comunicat al formațiunii.

Deputata Alla Darovannaia a fost obligată să dezmintă personal și public informațiile răspândite la conferința de presă din 2.02.2021, organizată și susținută în Parlamentul Republicii Moldova, și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa de Facebook, care vizează reclamanta [Ala Nemerenco] ca fiind defăimătoare, false și constituie relatări cu privire la fapte și să-și exprime public scuzele de rigoare”, a anunțat consiliera prezidențială Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, deputata Darovanaia mai este obligată să dezmintă informația în același mod în care a fost răspândită – în conferință de presă organizată în sediul Parlamentului, cu invitarea tuturor reprezentanților mass-media și cu publicarea textului dezmințirilor pe pagina sa de Facebook.

În general, deputata socialistă trebuie să îi achite Alei Nemerenco și 20.000 de lei cu titlu de prejudiciu moral, 3.400 pentru cheltuielile de judecată și 1.200 pentru serviciile de traducere.

Consiliera prezidențială a explicat că aceasta diplomă a obținut-o în 2007. Documentul a fost emis de Ministerul Sănătății, la fel ca toate diplomele de master.

„Aceste diplome au fost oferite, cu titlu de excepție, tuturor cadrelor didactice a Școlii, la șapte persoane, nu doar mie. Ne-au fost echivalate miile de ore de instruire făcute peste hotare. Chiar în ordin se observă limpede că nu am fost la ore, deoarece noi eram cei care predam. Cum aveam să audiem propriile ore?”, a ironizat Nemerenco.

Ilie Gulca
28/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii