Avocata Ala Popa amenință jurnaliștii: „Nu urlați ca niște debilani! O să vă ardă fundul!”

Cornelia Cozonac
10/02/2022
Colaj CIJM

Avocata Ala Popa, fosta soție a procurorului Igor Popa, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, după o anchetă realizată de jurnaliștii de la Centrul de Investigații Jurnalistice, a trimis joi pe pagina de Facebook a Portalului Anticoruptie.md mesaje cu amenintăți la adresa jurnaliștilor. Reacția avocatei vine după ce reporterii CIJM au scris că ea ar fi urmărită penal în același dosar cu procurorul Igor Popa. „Nu urlați ca niște debilani! O să vă ardă fundul!”, scrie avocata într-un mesaj doldora de greșeli. 

„Voi cred că sunteți tâmpiți rău. Eu sunt avocată, iar publicarea informației despre urmărirea unui avocat, inclusiv nume, prevede răspundere. Nu ulterior urlați ca niște debilani, spunând minciuni. Oricum veți răspunde pentru ilegalități. Există și limite”, scrie Ala Popa în primul mesaj trimis pe pagina de Facebook a Portalului Anticoruptie.md. În următorul mesaj femeia cere autoritar reporterilor să șteargă informația, amenințând că „ne va arde fundul”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portalul Anticoruptie a scris joi că Procuratura Anticorupţie a emis o ordonanţă de punere sub învinuire a Alei Popa, pentru că i-ar fi fost complice fostului procuror general adjunct, Igor Popa, în dosarul intentat pentru îmbogăţire ilicită. Informaţia a fost confirmată pentru Portalul Anticoruptie.md de surse din cadrul Procuraturii. 

La plângerea Alei Popa un magistrat a anulat ordonanța de neîncepere a urmăririi penale în cazul jurnaliștilor de la Centrul de Investigații Jurnalistice care au realizat ancheta privind averea tăinută a procurorului și despre faptul că cei doi ar fi divorțat ca să ascundă avere. 

Reporterii au dovedit că cei doi locuiesc împreună într-un apartament dintr-un cartier rezidențial din centrul Chișinăului.     

 

 

Cornelia Cozonac
10/02/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii