Avionul de mici dimensiuni a dispărut de pe radar în regiunea raionului Orhei // Poliția de Frontieră investighează cazul

Crina Dumitriu
22/07/2019

Poliția de Frontieră investighează cazul dispariției de pe radare pe teritoriul Republicii Moldova a avionului de mici dimensiuni. Cazul a avut loc la 19 iulie, când un avion de mici dimensiuni a traversat în jurul orei 17.45 sectorul trasnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene în regiunea satului Camarovca. Ulterior, în jurul orei 18:05, avionul a dispărut de pe radare în regiunea localității Cucuruzeni, raionul Orhei.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă că va oferi suportul necesar cercetării cazului, prin menținerea unei colaborări și schimb de informații cu grănicerii ucraineni, dar și cu Poliția de Frontieră din România. Despre trecerea avionului prin regiunea necontrolată a frontierei de stat a fost confirmată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

Conform prevederilor art. 10, alin.3 ale Legii 215 cu privire la frontiera de stat „Paza frontierei de stat în spaţiul aerian se efectuează de către Forţele Aeriene ale Armatei Naţionale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi constă în supravegherea spaţiului aerian, pe timp de pace şi în situaţii de criză, în scop de depistare a încălcărilor frontierei de stat în spaţiul aerian şi de reprimare a acestora”.

 

Crina Dumitriu
22/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii