Autoritățile de ocupație din Crimeea estimează piederi de milioane după exploziile puternice de la aerodromul militar Saki

Ilie Gulca
10/08/2022
Foto: Kommersant.ru

Autoritățile de ocupație rusești din Crimeea întocmesc liste cu victimele exploziilor de la Novofedorivka, care au provocat pagube în valoare de circa 200 de milioane de ruble (3,2 milioane de euro), în timp ce Ministerul Apărării al Federației Ruse susține că nimeni nu a fost rănit în urma exploziilor.

Pretinsul Consiliu de Miniștri al Crimeii a estimat prejudiciul civil la 200 de milioane de ruble, dar suma finală va fi anunțată de o comisie specială. Numărul victimelor, potrivit publicației rusești „Kommersant”, a crescut la 14 persoane.

„Comisiile de evaluare a pagubelor funcționează deja, se întocmesc liste cu victime. Toate cererile vor fi luate în considerare cu participarea mea”, a spus așa-zisul lider Aksionov.

Potrivit acestuia, 62 de clădiri înalte, 20 de facilități comerciale și câteva zeci de case private au fost avariate. Dintre principalele pagube: geamuri sparte și geamuri ale balcoanelor, ușilor. În plus, câteva zeci de mașini au fost avariate sau distruse.

Șeful republicii a mai menționat că restaurarea caselor deteriorate va începe imediat după ce specialiștii Comisiei de Anchetă a Federației Ruse vor finaliza lucrările în zona de urgență.

Banii pentru restaurarea obiectivelor se promite să fie plătiți din fondul de rezervă. De asemenea, oamenii vor primi compensații în valoare de 10, 15 și 100.000 de ruble în funcție de pierderi.

Numărul victimelor exploziilor de pe aerodromul militar din Novofedorivka a crescut la 14 persoane. Numărul evacuaților din casele avariate a ajuns la 252, aceștia fiind plasați în două cămine ale unui colegiu agricol dintr-un sat vecin.

Pe 9 august, au avut loc o serie de explozii puternice pe teritoriul aerodromului militar Saki, amenajat în stațiunea Novofedorovka.

Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, mai multe muniții de aviație au fost detonate pe teritoriul aerodromului. Responsabilii de apărare ai Federației Ruse au declarat că nimeni nu a avut de suferit în urma exploziilor.

Ilie Gulca
10/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii