Automobilul deputatului Ștefan Gațcan, dispărut de la parcarea Parlamentului

Julieta Savițchi
02/07/2020

Automobilul personal al deputatului Ștefan Gațcan a dispărut de la parcarea Parlamentului noaptea trecută, deși proprietarul ar fi părăsit tertoriul Republicii Moldova, miercuri, la ora 17.30, împreună cu familia. La această oră, nu se știe cine și unde a evacuat automobilul lui Gațcan.

„Mașina peste noapte a dispărut. Probabil, când rogi pe cineva să iți ia mașina din parcare, el o face în plină noapte. Mă miră că a reușit să transmită cheia cuiva în atâta grabă”, a scris deputatul PAS, Dumitru Alaiba, pe pagina sa de Facebook, joi seara.

Alaiba a mai publicat o poză și în seara de miercuri, în care demonstra că automobilul lui Gațcan se află la parcarea Parlamentului. „Mașina lui Gațcan stă singuratică. Oare cu ce a ajuns în vie la acel așa-zis respiro? Și oare cu ce s-a filmat în acea vie și cum anume a încărcat acel video așa de rapid, dacă telefonul i-a fost deconectat toată ziua, că nu-l găsea nimeni? Sau poate autorii acestui circ banditesc sunt niște amatori leneși de nici nu fac un efort să se ascundă mai bine”, a comentat Alaiba poza postată.

Scandalul legat de deputatul PSRM, Ștefan Gațcan a început după ce deputații Pro Moldova au anunțat că Ștefan Gașcan a părăsit partidul și a aderat la formațiunea lor.

Deputații PSRM au reacționat cu o serie de acuzații în adresa lui Gațcan, calificându-i gestul drept „prosituție politică” și acuzându-i pe deputații Pro Moldova de coruperea deputaților.

În dimineața următoare, Ștefan Gațcan a venit la Parlament cu mașina personală, iar socialiștii au făcut publică o cerere a deputatului, în care se arată că acesta ar renunța la mandatul de parlamentar. În același timp, deputații din grupul Pro Moldova au făcut publică o plângere semnată de către Gațcan, precum că ar fi impus să renunțe la mandat și i-au acuzat pe socialiști de sechestrarea deputatului.

La rândul lor, deputații socialiști au declarat că Ștefan Gațcan se ascunde de parlamentarii din grupul Pro Moldova și că i-a fost oferită pază specială.

În după amiaza zilei de miercuri, Gațcan a postat pe pagina de Facebook un mesaj video dintr-o podgorie, în care anunță că este bine și că are nevoie de o perioadă de reabilitare.

Plecarea lui Gațcan peste hotare a fost confirmată de Poliția de frontieră, iar în presă s-a vehiculat că acesta ar fi fost însoțit de către angajații Serviciului Pază și Protecție de Stat.

Julieta Savițchi
02/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii