Atrocităţile comise de ruşi în Ucraina uimesc lumea: Cutie cu proteze dentare din aur, descoperite într-o cameră de tortură

Anticorupţie.md
06/10/2022
Poză făcută de poliţistul Serhii Bolvinov

O cutie cu proteze dentare din aur, smulse de la prizonieri, a fost descoperită într-un subsol din satul Piski-Radkivski din apropiere de Izium, în regiunea Harkov, eliberat recent de sub ocupația rusească. Militarii ruşi organizaseră aici o cameră de tortură, iar metodele de cu care operau şochează prin cruzimea lor.

Serhii Bolvinov, un polițist din Harkov, care investighează crimele comise de soldaţii ruşi, a postat pe reşele de socializare detalii despre chinurile groaznice la care erau supuşi prizonieri ucrainrni, indiferent dacă erau militari sau civili. El spune că poliția a obținut informații de la colaboratorii rușilor și de la localnici care au spus că auzeau răcnete sfâşietoare de acolo.

Potrivit poliţistului, o metodă de tortură era îngroparea victimei în pământ, cu masca antigaz pe cap, în timp ce era acoperit cu o cârpă care ardea mocnit.

„Un mini Auschwitz. Câte vom mai găsi în Ucraina ocupată?”, a comentat Ministerul Apărării de la Kiev.

După eliberarea teritoriilor ocupate de ruşi, soldaţii ucraineni descoperă tot mai multe camere de tortură în care au fost ținuți și „interogați” prizonierii de război, dar şi civilii.

Anticorupţie.md
06/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii