„Așa ceva nu se tolerează”. Șeful Școlii de Management în Sănătate Publică condamnă sever fronda medicilor din Comrat și Ceadîr-Lunga

Ilie Gulca
03/03/2021
Spitalul Raional Comrat

Directorul Școlii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan, solicită „atitudine urgentă” din partea Ministerului Sănătății, Muncii, Protecției Sociale, Agenției Naționale de Sănătate Publică, în cazul administrației Spitalului Raional Ceadîr-Lunga și a Spitalului Raional Comrat, care refuză să le fie administrat vaccinul AstraZeneca angajaților săi.

„Refuzul unui lucrător medical, nemaivorbind de medici, să se vaccineze este un caz total ieșit din comun. Refuzul unor instituții întregi medicale la vaccinare este ceva inimaginabil de grav, care miroase a Ev Mediu și este un caz fără precedent fără precedent în istoria țării și a medicinei naționale”, susține managerul Școlii de Management în Sănătate Publică într-o postare pe Facebook.com.

Acesta califică gestul celor două instituții medicale drept o încălcare a tuturor normelor deontologice și morale medicale cu un impact enorm asupra încrederii populației.

„Vieți omenești, nu numai ale medicilor, dar și ale populației care a căpătat neîncredere, pot fi pe seama acestor decizii. Și e o mare întrebare: cine își asumă responsabilitatea pentru prejudicii ale sănătății și decese din momentul semnării acestor declarații?”, se întreabă profesorul.

Toate vaccinurile, indiferent de origine, dar cu toate criteriile de calitate recunoscute internațional, subliniază el, sunt vital de necesare pentru salvarea de vieți omenești.

„Politicienii care promovează geopolitica vaccinurilor, inducând război fals între vaccinul rusesc și cele occidentale, sunt ucigași cu acte în regulă.”

Medicii spitalelor raionale din Ceadîr-Lunga și Comrat au remis, marți, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică demersuri prin care își exprimă refuzul să le fie administrat vaccinul AstraZeneca, singurul vaccin anti-COVID-19 disponibil în Republica Moldova.

Ilie Gulca
03/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii