Armata ucraineană a primit sisteme M270 MLRS din Marea Britanie. De ce sunt considerate mai feroce decât HIMARS

Anticoruptie.md
13/08/2022
Sursa: Forțele Armate ale Ucrainei

 Marea Britanie a donat un nou lot de sisteme de rachete cu lansare multiplă M270 Forțelor Armate ucrainene. Acestea au ajuns deja în Ucraina și, alături de HIMARS, vor reprezenta un atu al ofensivei ucrainene în teritoriile ocupate temporar.  Autoritățile ucrainene pun mari speranțe în aceste sisteme și declară că noile arme vor permite lansarea unor atacuri punctuale asupra pozițiilor inamice. Ucraina a declarat că a lovit peste 30 de „ţinte logistice militare” ale forţelor ruse în ultimele săptămâni cu ajutorul acestor două sisteme livrate de SUA și Marea Britanie.

„Marea Britanie a promis, Marea Britanie a livrat! Mai multe M270 MLRS au sosit în Ucraina. Mulțumim lui Ben Wallace și întregului popor britanic! Sprijinul dumneavoastră este uimitor și atât de important pentru Ucraina. Armata noastră folosește bine această „realimentare” pe câmpul de luptă”, a scris ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Primele sisteme de rachete cu lansări multiple MLRS M270 au intrat în dotarea armatei ucrainene în data de 15 iulie. Ucraina a cerut însă cel puțin 50 de sisteme de rachete de înaltă precizie, de tip M270 Multiple Launch Rocket System (MLRS), și varianta mobilă a acestuia, M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS).

Sistemul MLRS M270 poate lansa rachete multiple dincolo de liniile inamice cu o precizie de câțiva metri, ceea ce le face extrem de eficiente.

Statele Unite au trimis deja Ucrainei 20 de sisteme HIMARS, iar aliații occidentali câteva sisteme MLRS. 

 

Anticoruptie.md
13/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii