Aprobat în primă lectură: deputații au votat pentru „începutul sfârșitului” afacerii lui Ilan Șor

Anticoruptie.md
30/09/2022
Sursa: CIJM

Proiectul de lege pentru eliminarea regimului duty-free pe teritoriul Republicii Moldova a fost aprobat în prima lectură. Proiectul de modificare a Codului vamal, Codului fiscal și Legii cu privire la tariful vamal va fi supus examinării în cea de-a doua lectură.

După adoptarea legii, magazinele duty-free, administrate de DFM SRL, companie gestionată din umbra de Ilan Șor, vor fi închise, la expirarea licenței, 23 decembrie 2022.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate” și urmărește asigurarea echității pentru toți antreprenorii din punct de vedere al impozitării, completarea bugetului de stat cu noi surse de venit, dar și prevenirea riscurilor de contrabandă și crimă organizată.

„În 2023 va trebui să protejăm cetățenii, mii de afaceri, ceea ce înseamnă investiții și resurse suplimentare în bugetul de stat care trebuie identificate și utilizate eficient. Inițiativa vine anume din aceste considerente,” a argumentat Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, unul din autorii proiectului.  

 

Anticoruptie.md
30/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii