Apel de înscriere: Training privind documentarea subiectelor jurnalistice despre reforma în justiție, corupție și integritate

CIJM
17/09/2019

Centrul de Investigaţii Jurnalistice anunță înscrierea la un nou training pentru jurnaliștii începători, interesați de subiectele din domeniul Justiției și realizarea investigațiilor jurnalistice. Sesiunea se va desfășura în perioada 25-26 septembrie, în incinta ULIM.

În cadrul trainingului, participanţii vor învăţa cum funcționează Procuratura Anticorupție, despre dosarele de corupție și justiția selectivă, instrumente și metodele noi de accesare a informației, inclusiv din dosarele din organele de drept sau din justiție, care este traiectoria unui dosar ajuns în judecată și accesul la dosarele din justiție, cum să documenteze achizițiile în sistemul judecătoresc, folosind bazele de date și diferite instrumente de căutare, precum și cum să utilizeze corect terminologia juridică la scrierea materialelor și investigațiilor jurnalistice pe subiecte din domeniu. 

Cine se poate înscrie?

Jurnaliştii începători, studenți la facultățile de jurnalism interesați de abordarea subiectelor din Justiție.

Doritorii să participe la training sunt rugaţi să expedieze un CV actualizat la adresa de e-mail [email protected]. Telefon: 078094358. Persoană de contact - Mariana Colun. 

Trainerii vor fi experți în domeniul justiției, precum și jurnaliști de investigație cu experiență în domeniul scrierii materialelor despre justiție.

Numărul de locuri este limitat.

Training-ul este parte a proiectului „Mobilizarea societății civile cu scopul de a susține integritatea în sectorul Justiţiei în Republica Moldova”, desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice şi Freedom House, cu susţinerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.

CIJM
17/09/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii