Andrei Năstase: „Trebuia să aplicăm în iunie hotărârea de captivitate a statului și să numim un procuror independent”

Anticoruptie.md
08/11/2019

„Dacă nu o să accepte, lasă să vină cu moțiune de cenzură. Blocul ACUM va face ceea ce a promis oamenilor. Va lupta indiferent din ce poziție se va afla pentru dreptate și pentru o viață mai bună. Justiția nu se negociază”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, înainte de începere ședinței Parlamentului, după ce deputații socialiști au respins propunerea Blocului ACUM privind proiectul de modificare a Legii Procuraturii.   

„Noi nu am aplicat hotărârea Parlamentului cu privire la starea de captivitate a statului, atunci încă în iunie. Trebuia atunci de instalat un procuror liber și independent, și poate am fi avut alte rezultate. Nu s-a întâmplat acest lucru, nu e târziu și acum. În continuare voi milita pe aplicarea acestui hotărâri aprobate în Guvern”, a mai spus Andrei Năstase.

La ședința Parlamentului se așteaptă ca deputații socialiști să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, pentru că acesta și-a asumat răspunderea pentru promovarea unui proiect de modificare a Legii Procuraturii, care prevede o nouă modalitate de promovare a procurorului general.  La o conferință de presă, deputatul socialist Vasile Bolea a rupt acordul de constituire a coaliției de guvernare dintre Blocul ACUM și PRSM.   

Anticoruptie.md
08/11/2019

Comentarii