Andrei Năstase: „Trebuia să aplicăm în iunie hotărârea de captivitate a statului și să numim un procuror independent”

Anticoruptie.md
08/11/2019

„Dacă nu o să accepte, lasă să vină cu moțiune de cenzură. Blocul ACUM va face ceea ce a promis oamenilor. Va lupta indiferent din ce poziție se va afla pentru dreptate și pentru o viață mai bună. Justiția nu se negociază”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, înainte de începere ședinței Parlamentului, după ce deputații socialiști au respins propunerea Blocului ACUM privind proiectul de modificare a Legii Procuraturii.   

„Noi nu am aplicat hotărârea Parlamentului cu privire la starea de captivitate a statului, atunci încă în iunie. Trebuia atunci de instalat un procuror liber și independent, și poate am fi avut alte rezultate. Nu s-a întâmplat acest lucru, nu e târziu și acum. În continuare voi milita pe aplicarea acestui hotărâri aprobate în Guvern”, a mai spus Andrei Năstase.

La ședința Parlamentului se așteaptă ca deputații socialiști să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, pentru că acesta și-a asumat răspunderea pentru promovarea unui proiect de modificare a Legii Procuraturii, care prevede o nouă modalitate de promovare a procurorului general.  La o conferință de presă, deputatul socialist Vasile Bolea a rupt acordul de constituire a coaliției de guvernare dintre Blocul ACUM și PRSM.   

Anticoruptie.md
08/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii