Ambasada Franței la Chișinău îndeamnă liderii politici moldoveni „să ajungă rapid la un consens, care ar păstra calea spre reforma justiției”

Cornelia Cozonac
08/11/2019

Ambasada Franței în Republica Moldova își declară susținerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu și îndeamnă liderii politici moldoveni să ajungă rapid la un consens, care ar păstra calea spre reforma justiției”     

După Ambasada SUA, și Ambasada Franței a făcut publică o declarație în care se menționează: „Franța sprijină eforturile Prim-ministrului Maia Sandu, a Președintelui Igor Dodon și a coaliției de guvernare în depășirea crizei politice curente. 

Reformele indespensabile pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova au fost deja amânate pentru prea mult timp.

Ca prieten al Republicii Moldova, care și-a demonstrat angajamentul în susținerea procesului de reforme, Franța îndeamnă liderii politici moldoveni să ajungă rapid la un consens, care ar păstra calea spre reforma justiției și ar permite guvernului să își reia lucrul pe calea reformelor pentru ameliorarea vieții tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Vom fi gata să continuăm sprijinul nostru pentru un astfel de proces hotărât de reforme, în conformitate cu Acordul de asociere UE-Republica Moldova”. 

Declarația Ambasadei Franței este legată de criza politică generată de decizia Cabinetului de Miniștri de a-și asuma răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, acțiune care a generat disensiuni în coaliția de guvernare. 

Amintim că deputații socialiști amenință Guvernul Sandu cu o moțiune de cenzură. 

Cornelia Cozonac
08/11/2019

Comentarii