Agențiile de Turism din Rusia oferă excursii pentru vaccinare în străinătate

Ilie Gulca
22/09/2021

Agențiile de turism din Rusia oferă clienților lor excursii în state unde aceștia pot să se imunizeze cu vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În Federația Rusă sunt folosite doar preparatele rusești, care nu sunt recunoscute în majoritatea statelor lumii.

Potrivit directorului executiv al Asociațiilor Agențiilor de Turism, Maia Lomidze, citată de agenția Interfax, operatorii au început să ofere excursii de imunizare deoarece preparatele rusești încă nu sunt recunoscute în multe state ale lumii, iar cetățenii Federației Ruse vor să călătorească fără piedici, în special în Europa.

Cele mai populare destinații pentru imunizare, după Lomidze, sunt Serbia și Germania.

În Rusia sunt recunoscute doar patru vaccinuri împotriva COVID-19. Acestea sunt produse de oamenii de știință ruși și încă nu sunt recunoscute de OMS – Sputnik V, EpiVacCorona, CoviVac și Sputnik Light.

Cetățenii Federației Ruse, imunizați cu preparatul Sputnik V, pot să călătorească doar în opt state ale Uniunii Europene – Ungaria, Croația, Cipru, Grecia, Bulgaria, Estonia, Slovenia și Portugalia.

OMS a suspendat recent examinarea problemei privind aprobarea Sputnik V. Conform datelor adjunctului Organizației Panamericane a Sănătății (PAHO), dr. Jarbas Barbosa, din cauza că în timpul inspecției la una dintre fabrici s-a constatat că procesul de producție nu coincide noilor standarde.

Pe 29 ianuarie curent, Rusia s-a adresat Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) pentru înregistrarea vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană. Pe 4 martie, EMA a anunțat că a demarat procedura expertizei a vaccinului rusesc.

Ilie Gulca
22/09/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii