A fost sunat de la Moscova? Igor Dodon nu mai condamnă atacurile cu rachete ruseşti asupra Ucrainei

Julieta Saviţchi
28/11/2022
Captură

La scurt timp după ce a declarat pentru un post de televiziune că condamnă atacul cu rachete ruseşti asupra Ucrainei, din care cauză el şi familia sa au rămas pe întuneric, fostul preşedinte Igor Dodon a declarat că nu a condamnat niciodată agresiunea cuiva.

„Voi condamna agresiunea vreunei țări doar în cazul în care, să ne ferească Domnul, ne va ataca pe noi. Relațiile dintre Rusia și Ucraina – este problema lor. Pentru noi, acestea sunt două popoare frățești și trebuie să fim în relații bune cu ambele.Cât despre bombardamentele, care au lăsat Moldova fără curent electric săptămâna trecută, cu siguranță este o problemă pentru noi. Nu cred că cineva va spune că e bine. Dar întrebarea principală este: ce facem în continuare?”m a scris fostul şef al statului pe Facebook.

Igor Dodon nu a ezitat să acuze guvernarea de la Chişinău de faptul că a fost deonectat curentul în Moldova în timpul atacului masiv cu rachete asupra Ucrainei.

„De ce nu s-a făcut nimic până în prezent ca să nu depindem de Odesa? Doar acum, dacă în Odesa se deconectează lumina, se deconectează și la noi. Trebuie să găsim urgent o soluție tehnică, astfel încât să nu se mai repete situația cu care ne-am confruntat săptămâna trecută”, a declarat fruntaşul socialist.

Fostul preşedinte pro-rus Igor Dodon surprins de o echipă a postului de televiziune Publika TV pe holul Curţii Supreme de Justiţie, a condamnat atacurile cu rachete ruseşti în Ucraina pentru că în Republica Moldova a fost deconectat curentul şi a mulţumit României pentru că ne aprovizionează cu energie electrică.


 


 

Julieta Saviţchi
28/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii