85 de mii de familii vor fi informate despre măsurile de prevenire a infecției Covid-19

Anticoruptie.md
30/07/2020

Circa 85 de mii de familii din Moldova, clienți ai furnizorului de energie electrică Premier Energy, care au solicitat să li se expedieze factura în format electronic, primesc, atașat la email-ul respectiv, un pliant  informativ, care conține informații utile despre măsurile individuale de protecție împotriva COVID-19.

„Agenții economici privați sunt actori fundamentali care, de rând cu autoritățile responsabile de sănătatea publică, pot contribui la prevenirea îmbolnăvirilor cu Coronavirusul de tip nou, încurajând populația să manifeste maximă responsabilitate și solidaritate socială”, a spus ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„UNICEF crede în puterea parteneriatelor extinse și are o istorie bogată de colaborare cu sectorul privat”, a spus Desiree Jongsma, reprezentantă de țară UNICEF în Moldova. „În contextul pandemiei actuale Covid-19, companii naționale, dar și întreprinderi mici și mijlocii pot identifica, proiecta și implementa acțiuni care valorifică punctele forte ale sectorului privat, pentru a oferi suport familiilor afectate.”

Jose Luis Gomez Pascual, manager de țară al Premier Energy în Moldova, afirmă că întreprinderea pe care o gestionează „susține eforturile comune de prevenire a îmbolnăvirilor legate de COVID-19”. „Inițiativa curentă este un exemplu de alianță pentru binele comun, care se înscrie în politica de responsabilitate socială corporativă a grupului nostru.”

Colaborarea are loc în contextul pandemiei COVID19, care a înregistrat în țara noastră aproape 24.000 de cazuri confirmate de contaminare și peste 750 de decese în rândul populației. Pliantul a fost elaborat în cadrul campaniei  naționale #AiGrijă. Oprește răspândirea COVID-19. Salvează vieți!, de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, UNICEF și OMS, cu suportul USAID.

Anticoruptie.md
30/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii