100.000 de doze. O altă donație de vaccin din partea României  

Ilie Gulca
05/05/2021

România va oferi Republicii Moldova o altă donație generoasă – 100.000 de doze de vaccin.  De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Chișinăului, pentru vânzare, câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Despre acest lucru a anunțat șefa statului, Maia Sandu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

„Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană. Le mulțumesc din suflet domnului Președinte Klaus Iohannis, Prim-ministrului Florin Cîțu, tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri”, a scris președintele pe rețeaua de socializare, fără a preciza tipul de vaccin.

Maia Sandu a solicitat Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni astfel încât „să imunizăm cât mai mulți oameni cât mai repede”.

„Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune.”

România a mai oferit Republicii Moldova 72.000 de doze de vaccin, în două tranșe, pe 27 februarie și 27 martie. De asemenea, pe 17 aprilie, Bucureștiul a anunțat alte  132.000 de doze pentru stânga Prutului.

Vaccinurile fac parte din rezerva Ministerului Sănătății din România și sunt destinate Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova.

Ilie Gulca
05/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii