100 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor. Ce trasee vor fi reparate

Anticoruptie.md
08/12/2022
Sursa: Administrația de Stat a Drumurilor

Până la finele anului curent, Republica Moldova va semna un contract de finanțare cu Banca Europeană de Investiții (BEI), în valoare de 100 milioane euro pentru suplinirea și realizarea în continuare a Proiectului „Moldova Drumuri III”. Guvernul a aprobat în acest sens o hotărâre ce prevede implementarea deplină a Proiectului „Moldova Drumuri III”.

Investiția este destinată finanțării lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale, prestării serviciilor de consultanță și de supervizare tehnică a lucrărilor.

Astfel, în cadrul proiectului vor fi reabilitate și construite următoarele obiective incluse suplimentar, și anume:

- R34 Hînceşti – Leova – Cahul – Giurgiulești, sectorul III, Cantemir – Cahul

- M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, construcția sectorului lipsă, sectorul de ocolire al or. Cimișlia

Implementarea acestui proiect va contribui la îmbunătățirea stării și calității rețelei de drumuri, va reduce costurile transportului rutier pentru utilizatorii drumurilor din Republica Moldova și va conduce la atingerea obiectivului general al Strategiei transport și logistică pe anii 2013-2022.

Anticoruptie.md
08/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii