1 miliard de euro pentru Ucraina. Ursula von der Leyen: „UE va sprijini și reconstrucția Ucrainei”

Anticoruptie.md
03/07/2022
Sursa: president.gov.ua

Comisia Europeană propune un pachet de asistenţă macrofinanciară în valoare de 1 miliard de euro pentru acoperirea cheltuielilor urgente ale Ucrainei. Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Astăzi propunem 1 miliard de euro pentru Ucraina. Prima parte a pachetului de asistență macrofinanciară anunțat în luna mai. Aceasta va contribui la satisfacerea nevoilor urgente ale țării. UE va continua să acorde asistență Ucrainei și, pe termen mai lung, va sprijini reconstrucția acesteia”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, liderii și instituțiile Uniunii Europene au condamnat ferm agresiunea rusă și încălcarea dreptului internațional. Aceștia cer Rusiei să înceteze imediat acțiunile militare, să își retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare de pe întregul teritoriu al Ucrainei și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

UE își intensifică sprijinul pentru Ucraina în termene concrete. Pentru prima dată în istorie, UE va finanța achiziționarea și livrarea de arme și alte echipamente unei țări care este atacată. În același timp, UE consolidează sancțiunile împotriva Kremlinului, precum și a regimului Lukașenko din Belarus.

 

Anticoruptie.md
03/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii