DUELUL SĂPTĂMÂNII//PETRU IARMALIUC vs IGOR DODON

Anticoruptie.md
13/08/2022
Colaj CIJM, surse deschise

Procurorul Petru Iarmaliuc declară că este gata să treacă poligraful. Reacția vine după ce fostul președinte Igor Dodon, aflat în arest la domiliu, l-a învinuit că ar fi stat în spatele scandalului de la Procuratura Anticorupție, atunci când mama sa a fost huiduită. 

Acuzatorul de stat în dosarele lui Igor Dodon a declarat că fizic nu ar fi putut pune la cale ceea ce i se impută, deoarece din data de 6 august este internat în spital împreună cu fiul său minor. Iarmaliuc neagă orice implicare în ceea ce s-a întâmplat cu mama ex-președintelui în data de 10 august.  

“Nu am cum să comentez isteria și agonia unei persoane care are calitatea de învinuit. Eu sunt, am fost și voi rămâne liber de orice servitute! Nu am fost, nu sunt și nu voi accepta să fiu dirijat de cineva. Conștiința, demnitatea și legea sunt regulele mele în viață. Sunt dispus să fiu verificat sub orice aspect, inclusiv cu poligraful. Pentru a risipi suspiciunile, sunt gata să fiu testat în Occident sau în Est. Nu am nimic ce ascunde și de ce să-mi fie frică. Știu comportamentul etic și legal a fost, este și va rămâne anacronic, însă dacă nu noi, atunci cine va face ordine “în casă și ogradă la noi”?! Da, e greu, da, este periculos, dar nu putem face compromisuri cu ilegalitatea”, a declarat Iarmaliuc pentru Ziarul Național.

Cu o reacție a venit în data de 11 august și șefa statului Maia Sandu. Fără a-i răspunde direct lui Igor Dodon, președinta Republicii Moldova a menționat că justiția moldovenească trebuie să facă dreptate, nu circ.

Mama ex-preşedintelui Igor Dodon a fost huiduită pe 10 august la Procuratura Anticorupţie de un grup de femei care au învinuit-o de presupusele infracţiuni de corupţie şi delapidări comise de fiul ei. În apărare i-au venit alte două femei, care au spus că ea nu poartă nicio vină pentru faptele copiilor. La un moment dat, Galina Dodon nu şi-a putut stăpâni lacrimile.

Igor Dodon a declarat ulterior că scandalul ar fi fost planificat.

„Am văzut reacția Procuraturii Anticorupție. Am crezut că măcar fata asta nouă din America, Dragelin, își va da seama. Dar replica pe care au dat-o a fost "Eu nu sunt eu, iar vaca nu este a mea”. Investigați unde au ajuns provocatorii și jurnaliștii să cunoască informații publice că la ora 9 dimineața mama va fi acolo. Nu sunt de serviciu acolo 24 de ore pe zi”, a scris Dodon.

Galina Dodon este învinuită de oamenii legii de complicitate cu fiul său învinuit de îmbogăţire ilicită.

Anticoruptie.md
13/08/2022



Follow us on Telegram

Comentarii