Ce riscă Republica Moldova în cazul alegerilor anticipate

Anticoruptie.md
03/06/2019
Anticoruptie.md

Republica Moldova riscă să rămână fără asistența financiară din partea Fondului Monetar Internațional și a Uniunii Europene în cazul alegerilor anticipate, a declarat Înaltul Comisar European pentru Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, la finalul vizitei sale în Republica Moldova, luni, 3 iunie.

„Sper că toată lumea este conștientă de responsabilitatea pe care o are. În cazul unor alegeri anticipate, există riscul ca Fondul Monetar Internațional să decidă suspendarea asistenței pentru R. Moldova. UE va fi nevoită să ia o decizie, dacă FMI suspendă asistența”, a menționat Johannes Hahn în cadrul breifingului de presă susținut după întâlnirile cu liderii blocului ACUM, PSRM și PD.

Înaltul Comisar pentru Vecinătate și Negocieri de Extindere a făcut această declarație în contextul în care, la trei luni după alegerile parlamentare, partidele principale nu au ajuns la un compromis pentru a forma o coaliție de guvernare.

Johannes Hahn a accentuat că UE va susține „un guvern angajat față de democrație, libertatea mass-media, statul de drept, față de o economie de piață, de angajamentele-cheie pe care le are în Acordurile cu UE”. „Anume acestea sunt criteriile de bază pe care le vom lua în considerare când vom evolua viitorul guvern”, a spus el.

Anticoruptie.md
03/06/2019

Comentarii