AGENDA ZILEI//04.12.2023

Meroslava Parii
03/12/2023
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

Seminar „Marketing și Vânzări în IMM-URI ”

UNDE: Universitatea Divitia Gratiae, Sala de conferințe, str. Alexandru Hașdeu, 94

CÂND: 08:30,

CONTEXT: Din program: Descoperă esența Marketingului și cum poate transforma afacerea ta; Învață cum să-ți stabilești obiective și măsuri de succes în Vânzări; Descoperă instrumente esențiale pentru oferirea produselor sau serviciilor tale; Analizează piața pentru a găsi segmentul perfect strategiilor eficiente de publicitate Online și Offline; Studierea comportamentului consumatorului și cum să-ți lărgești baza de clienți ș.a.

 

Masă rotundă „Abilitatea economică - rupe cercul violenței”, desfășurată pe Platforma Femeilor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XI-a

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, Sala Europa, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

 

Schimbarea conducătorului și contabilului-șef al întreprinderii: aspecte juridice, contabile, fiscale

UNDE: Keystone, str. Albișoara, 42/1

CÂND: 09:00

CONTEXT: Din program: Cadrul de reglementare normativă privind apariţia și încetarea raporturilor de muncă între angajator și conducătorul, contabilul-șef, contabilul al întreprinderii; Specificul perfectării documentelor obligatorii la încetarea drepturilor şi obligaţiilor de muncă ale persoanelor responsabile de ținerea contabilității în cadrul întreprinderii; Greșeli tipice în procedura de predare-primire a documentelor la schimbarea conducătorului, contabilului-șef, contabilului al întreprinderii; Particularităţile soluţionării litigiilor individuale de muncă legate de concedierea conducătorului și contabilului-șef în legătură cu schimbarea proprietarului întreprinderii ș.a.


Fii mai bun de Craciun – Faptă de caritate

UNDE: Orașul Ungheni: Palatul de Cultură, str. Nicolae Bălăcescu 9; Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria”, str. Mihai Viteazu f/n; Stația Orășănească a Tinerilor Turiști, str. Ștefan cel Mare, 189

CÂND: 09:00

CONTEXT: Primăria Ungheni lansează Campania – Fii mai bun de Crăciun. Doritorii de a dona haine (pentru orice vârstă) o pot face la punctele de colectare deschise la adresele de mai sus. Hainele vor fi disribuite ulterior familiilor aflate în dificultate, persoanelor vulnerabile, cu venituri mici.

 

Evenimentul „Săptămâna carierei la Banca Națională a Moldovei”

UNDE: Online

CÂND: 09:30

 

Forumul Mass-Media 2023. Sesiunea de deschidere

UNDE: Radisson Blu Leogrand Hotel, Mitropolit Varlaam, 77

CÂND: 09:30

CONTEXT: Forumul Mass-Media este la a opta ediție și se convoacă pentru a dezbate probleme de care se ciocneşte comunitatea jurnalistică moldovenească, a consulta cu jurnaliştii şi editorii potenţialele soluţii şi a elabora solicitări pentru autorităţi în scopul creării şi consolidării unui climat de concurenţă loială şi independenţă editorială a instituţiilor mass-media din Republica Moldova.Forumul Mass-Media 2023 se desfășoară cu suportul Fundației Friedrich Naumann pentru Europa de Sud-Est (Germania), al Fundației Soros Moldova și DW Akademie (Germania).
 

Conferință de presă organizată de ONG Societatea ecologică BIOTICA cu tema „Raportul de activitate a inspectorilor voluntari de mediu și perspectivele de viitor”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 10:00

 

Dezbaterea publică organizată de Agenția IPN la tema „Represiunea stalinistă în RASSM și memoria victimelor regimului totalitar-comunist”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 11:00

 

Inaugurarea proiectului de responsabilitate socială a membrilor Asociației Investitorilor Străini

UNDE: Municipiul Criuleni, Centrul de plasment pentru persoane vârstnice și cu dizabilități „Alexandru Grajdian”, str. Păcii

CÂND: 11:00

 

Lex-Expert – Curs de educație digitală

UNDE: Biblioteca Publica de Drept, filiala BM "B.P.Hașdeu", str. Armenească, 42

CÂND: 11:00

CONTEXT: Din program: Utilizarea bazelor de date juridice; Utilizarea catalogului electronic; Top surse – Modalități de căutare a articolelor științifice juridice; E-Cariera: Crearea unui CV, căutarea unui loc de muncă.

 

Conferință de presă susținută de ministrul Energiei, Victor Parlicov, privind pregătirea sistemului energetic al țării pentru sezonul rece

UNDE: Guvernul Republicii Moldova, etaj 1 (intrarea din str. Pușkin), str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 12:00

 

Consultări publice organizate de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, Sala Europa, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 12:00

 

Conferință de presă organizată de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare cu tema „ Studiul privind reprezentarea femeilor și bărbaților în funcțiile elective la nivel de consilii raionale și locale”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str Pușkin, 22

CÂND: 13:00

 

Seminar științifico-practic: Metode de diminuare a stresului studenților în timpul sesiunii

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 13:15

CONTEXT: Seminarul este consacrat problemelor actuale, realizărilor și perspectivelor de dezvoltare în domeniul științelor sociale, umanistice, având ca scop formarea atitudinii, abilităților și cunoștințelor privind diminuarea stresului studenților în timpul sesiunii. Evenimentul este organizat de către Catedra Asistența Socială în colaborare cu Catedra de Psihologie de la UPSC.

 

Freedom House lansează cea de-a treia ediție a Raportului privind „Indicele Accesului la Informație: măsurarea transparenței instituțiilor publice în Republica Moldova”

UNDE: Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Mitropolit Varlaam, 77 (on-line: Link de conectare: https://freedomhouse-org.zoom.us/j/86018045709?pwd=g9Iqaakadosz4RViWGRbpk0yeWcwtx.1. Meeting ID: 860 1804 5709 Passcode: 699896)

CÂND: 14.00

CONTEXT: Evenimentul va avea loc în cadrul Forumului Mass-Media 2023. Acest eveniment este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, Ambasada Marii Britanii la Chișinău și implementat de Internews in Moldova, în parteneriat cu Freedom House. Evenimentul va putea fi urmărit și on-line. Traducerea va fi asigurată în limbile engleză și română.

 

Ședința Comisiei Electorale din 4 decembrie 2023

UNDE: Comisia Electorală Centrală, str. Vasile Alecsandri, 119

CÂND: 16:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Forumul Mass-Media 2023. Side event: „Posaganda pentru drepturile omului”. Premierea câștigătorilor concursului național de materiale jurnalistice care promovează diversitatea și incluziunea socială”

UNDE: Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Mitropolit Varlaam, 77

CÂND: 16:30

 

Forumul Mass-Media 2023. Side event: Lansarea „Cărții negre a risipei banilor publici”, ediția 2023 și premierea câștigătorilor concursului „Investigațiile anului 2023”

UNDE: Radisson Blu Leogrand Hotel, Sala Prut, str. Mitropolit Varlaam, 77

CÂND: 16:30

 

MeetUP: Echipe autogestionate. Provocări și soluții

UNDE: Tekwill, str. Bănulescu Bodoni, 59

CÂND: 18.30

CONTEXT: Te invităm la o întâlnire la care vom dezbate și explora potențialul echipelor autogestionate de a schimba modul în care lucrăm, vom aborda idei atât din mediul Agile cât și din managementul de proiect tradițional. Avem și oaspeți de peste Prut. Ghid în această întâlnire va fi Simona Bonghez, Managing Partner Colors in Projects (Romania), Agile transformation Coach, Autor și Speaker internațional.
 

Masă rotundă: Solurile Republicii Moldova ca patrimoniu național

UNDE: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, str. Mihail Kogălniceanu, 82

CONTEXT: Domeniul – Științe geonomice. Număr de contact: 022 24 54 09

 

Anunț cu privire la desfășurarea examenului de evaluare a cunoștințelor pentru nivelul avansat, precum și sesiunii de susținere repetată a examenului pentru nivelul avansat și de bază al Programului de instruire în domeniul auditului intern în sectorul public
CONTEXT: Ministerul Finanțelor anunță despre organizarea examenului de evaluare a cunoștințelor pentru nivelul avansat, precum și sesiunii de susținere repetată a examenului pentru nivelul avansat și de bază al Programului de instruire în domeniul auditului intern în sectorul public, care va avea loc în perioada 06-08 decembrie 2023, în Sala Ministerului Finanțelor de pe strada Pușkin nr. 44, după cum urmează:
Grupul nr.1 – pe data de 06 decembrie 2023, cu începere de la ora 13:00
Grupul nr.2 – pe data de 07 decembrie 2023, cu începere de la ora 09:00
Grupul nr.3 – pe data de 07 decembrie 2023, cu începere de la ora 13:00
Grupul nr.4 – pe data de 08 decembrie 2023, cu începere de la ora 09

 

Lansarea acțiunii „Dăruiește o carte și promovează bucuria citirii”

UNDE: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, etaj 3, aula 324, str. Vlaicu Pârcălab, 52

CÂND: Până la data de 22 decembrie, curent, nr. de tel: 068131013

CONTEXT: Vin sărbătorile de iarnă la ULIM - Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Facultatea Științe Sociale și ale Educației – ULIM. Lansăm acțiunea „Dăruiește o carte și promovează bucuria citirii”. Acțiunea are ca beneficiar, copii de la centrul ADOR - Asociația Dorințelor și Obiectivelor Realizate, dar și părinții acestora. Să le facem sărbătorile mai luminoase prin descoperirea istoriilor și aventurilor pe care doar cartea le-o oferă.Vă așteptăm cu donațiile de cărți.

 

Pub Quiz – Sezonul 49
UNDE: Lake House Brewery, bd. Ștefan cel Mare, 182

CÂND: 19:00
CONTEXT: Quizul este un joc intelectual distractiv în care echipe de cel mult 7 persoane încearcă să acumuleze cât mai multe puncte. Îți garantăm întrebări bune, concurență acerbă și multe emoții pozitive. Jocul e compus din câteva runde tematice și o întrebare finală. Cu un pic de logică, atenție și cunoștințe generale, fiecare poate pleca acasă cu impresii excelente. Iar cu puțin noroc – chiar și cu un premiu. Quizul este gata să primească jucători de toate vârstele. Pentru a vă simți pregătiți de joc, răsfoiți cele mai recente titluri de știri, ascultați cele mai noi piese, luați-vă dispoziția bună și adunați-vă echipa luni, la Lake House Brewery.

 

Expoziție tematică, dedicată sprijinului pe care România l-a oferit Republicii Moldova în ultimii ani

UNDE: Holul clădirii Guvernului Republicii Moldova, str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: Până la data de 14 decmbrie, curent

CONTEXT: Expoziția a fost organizată cu ocazia Zilei Naționale a României și prezintă imagini cu cele mai importante proiecte, realizate cu suportul Guvernului de la București în țara noastră. Aici sunt doar câteva din proiectele realizate cu suportul României”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean. Expoziția prezintă imagini foto de la 15 proiecte mai importante realizate de România, cum ar fi: gazoductul Iași-Ungheni, reparația Sălii cu Orgă și a Muzeului de Arte, autobuzele școlare, renovarea grădinițelor, intervențiile SMURD și suportul oferit în timpul pandemiei de COVID-19.

 

Expoziție: ”Igor Vieru – 100 de ani de la naștere”

UNDE: Centrul expozițional Constantin Brâncuși, bd. Ștefan cel Mare, 3

CÂND: Până la data de 31 decembrie, curent

CONTEXT: La Centrul expozitional Constantin Brâncusi din capitală a fost vernisată, expoziția de artă contemporană cu genericul ”Igor Vieru – 100 de ani de la naștere”. Expoziția cuprinde peste 150 de lucrări de grafică din colecțiile instituțiilor subordonate Ministerului Culturii: Muzeul Național de Artă al Moldovei, Muzeul Naţional de Istorie al Moldovei, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga”, dar și din colecția familiei.
 

Expoziția „Violența împotriva femeilor – pandemie globală a umanităţii”

UNDE: Biblioteca Națională a Republicii Moldova, str. 31 August 1989 78 A

CÂND: Până la data de 10 decembrie, curent

CONTEXT: Lucrările expuse în cadrul expoziției reflectă strategiile de prevenire şi combatere a violenţei împotriva femeilor, raportul de estimare a costurilor violenţei în familie şi a violenţei împotriva femeilor în Moldova. Expoziţia cuprinde circa 70 de documente și este sistematizată în trei compartimente.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

International Media Support (IMS) și Centrul de Investigații Jurnalistice din Republica Moldova (CIJM) anunță un apel de înscriere pentru un curs de două zile de instruire în vizualizarea datelor și prezentarea cât mai atractivă a textelor investigațiilor jurnalistice
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 4 decembrie, curent
CONTEXT: Pe parcursul a două zile intense de prezentări și exerciții, vei fi capacitat cu o multitudine de instrumente care îți vor permite să-ți prezinți investigațiile în mediul online destul de atractiv și convingător. Cursul se adresează jurnaliștilor, editorilor sau webmasterilor care lucrează cu comunicarea scrisă și vizuală a proiectelor jurnalistice de investigație. Trainerii sunt jurnaliști cu experiență de la Danwatch, din Danemarca: Charlotte Aagaard și Johan Seidenfaden, două nume de refernță din domeniu. Instruirea va avea loc la 12 și 13 decembrie 2023, la Chișinău. Doritorii de a se înscrie la curs trebuie să trimită o scrisoare de intenție și un CV actualizat pe adresele http://[email protected] și http://[email protected] Persoana de contact: Mihaela Cibotaru, tel. 069151507. Precizăm că numărul de participanți la training este limitat și doar persoanele acceptate vor fi anunțate. Participantii din regiuni vor beneficia de cazare în Chișinău.

 

Guvernul Republicii Moldova a inițiat campania „Hai acasă de Crăciun”, care va promova tradițiile, obiceiurile și cultura noastră

CONTEXT: Îndemnăm cetățenii de acasă și din diasporă să povestească prin poze și video, cum se sărbătorește Crăciunul, ce amintiri au despre această sărbătoare și despre lucrurile care ne unesc și ne strâng la aceeași masă de sărbători, acasă. Toate acestea pot fi expediate pe adresa de e-mail: http://[email protected]

 

Asociația Obștească „Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova” invită companiile specializate să participe la concursul de oferte pentru furnizarea de servicii de instruire în cadrul programului „LEADER din Republica Moldova în tranziție – de la pilotare la instrument de coeziune economică, socială și teritorială”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 12 decembrie, curent

CONTEXT: Obiectivul concursului: Achiziționarea serviciilor de instruire pentru implementarea eficientă a programului menționat. Cursuri solicitate: Contabilitatea în Asociațiile GAL: resurse umane și relații contractuale în cadrul GAL. Conflictele de interese. Managementul riscurilor. Pentru mai multe detalii: https://rb.gy/nbtz9y

 

Program de Granturi pentru sporirea eficienței energetice a întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova

TERMEN LIMITĂ PENTRU APLICARE: 8 decembrie, curent

CONTEXT: USAID, prin inermediul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA), invită furnizorii de echipamente să participe la Programul de granturi pentru sporirea Eficienței Energetice a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova. Pentru mai multe detalii la numerele de telefon: 022 200 090, 060796777 sau e-mail:http://[email protected]

 

Concurs pentru selectarea unui expert local în științe ale solului în cadrul proiectului Agricultura Competitivă în Moldova

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 11 decembrie, curent, 17:00

CONTEXT: Pentru mai multe detalii adresa de e-mail: http://[email protected], sau pe suport de hârtie la următoarea adresă: ASEM, Bloc C, str. Căpriana 50, birou 215, Chișinău.

 

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) invită antreprenorii să se înscrie la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie, 2024

CONTEXT: Expoziția se va desfășura în perioada 31 ianuarie – 04 februarie 2024, la CIE „Moldexpo , str. Ghioceilor, 1. Pentru mai multe detalii vă rugăm respectuos să găsiți scrisoarea anexată și formularul de participare, iar pentru orice neclaritate contactați Secția evenimente de afaceri, târguri și expoziții a CCI a RM la tel: 022 210 725, 022 238 410 sau la adresa de e-mail: http://[email protected]. Informații suplimentare despre eveniment, găsiți aici:http://„Fabricat în Moldova” 2024.

 

Anunț concurs de participare la procedura de achiziție prin metoda cererii ofertelor de prețuri pentru procurarea echipamentelor pentru furaje și pentru procesarea si păstrarea produselor lactate

CONTEXT: Detalii privind condițiile de participare:http://https://shorturl.at/cuX01 Achiziția se realizează în cadrul proiectului „Răspunsul Multidimensional la Provocările Emergente în Materie de Securitate Umană”, finanțat de Guvernul_Japoniei și implementat de PNUDMoldova.

 

Oficiul Mobilități Academice din cadrul Departamentului Cooperare Internațională, Universitatea de Stat din Moldova, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative din Bucureşti (SNSPA), România, anunță concurs de selectare a beneficiarilor de mobilitate academică pentru cadrele didactice/administrative a USM

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 13 decembrie, 17:00

CONTEXT: Domenii: Științe Politice, Relaţii Internaţionale, Studii Europene. Pentru mai multe detalii AICI
 

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) lansează în cadrul campaniei „Organizația primară – energia mișcării sindicale”, concursul Organizațiilor Sindicale Primare
Concursul se va desfășura în perioada decembrie 2023 – martie 2024 și are drept obiectiv evidențierea și diseminarea bunelor practici, sporirea potențialului organizațiilor sindicale primare

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie 2024

CONTEXT: Dosarul organizației participante poate fi depus de președintele organizației sau vicepreședinte. Activitățile se consideră eligibile dacă sunt însoțite de documente confirmative, inclusiv imagini, link-uri către site/rețele de socializare în care sunt prezentate activitățile, alte materiale relevante. Un candidat poate depune la cel mult două categorii. Candidatul poate fi desemnat câștigător doar la o singură categorie. Dosarul va fi expediat secretarului Comisiei de concurs adresa de email:http://[email protected]
Rezultatele concursului vor fi anunțate la Gala de premiere a organizațiilor sindicale primare pe data de 28 martie 2024.

 

Instruiri Gratuite online la Cursul de Ecologizare IMM

UNDE: Organizația de Dezvoltare a Antreprenoriatului

CÂND: 11-13 decembrie, curent

CONTEXT: Doritorii se pot înscrie completând formularul  http://https://shorturl.at/sDGO0
Mai multe detalii despre Programul de Educație Antreprenorială https://shorturl.at/eOVX8
 

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță concurs pentru angajarea unei echipe de audit, pentru perioada 11.12.2023-29. 12.2023

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 7 decembrie, curent

Pentru mai multe detalii AICI

 

Lansarea apelului pentru bursele doctorale și postdoctorale din cadrul Programului „Eugen Ionescu”, anul academic 2023-2024

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 23 decembrie, până la ora 23.59 (ora Bucureștiului)

CONTEXT: Acest program, finanțat de Guvernul României și gestionat de Agenția Universitară a Francofoniei, le permite cercetătorilor din universitățile membre ale AUF să beneficieze de o mobilitate pentru cercetare în cadrul uneia dintre instituțiile de învățământ superior din România.

Contacte: e-mail: http://[email protected]

Telefon: +373 22 23 75 35

 

Apel de Proiect Standard

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 decembrie, curent

CONTEXT: Unul din cele mai importante programe de cooperare transfrontalier ale Uniunii Europene lansează primul apel de proiecte – Apel de Proiect Standard, cu un fond disponibil de 40 milioane euro așteaptă inițativele transfrontaliere. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Județele de frontieră Botoșani, Iași, Vaslui, Galați (România) și întreg teritoriul Republicii Moldova sunt eligibile pentru finanțare. Pentru mai multe detalii AICI

 

Oportunități de studiu în SUA – Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAID)

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent

CONTEXT: Solicitanții trebuie să mai aibă un an întreg rămas la instituția de origine după anul programului Global UGRAD. Mai jos puteți găsi câteva informații și videoclipuri despre program. Pentru întrebări, candidații trebuie să trimită un e-mail la adresa: http://[email protected].
Videoclipuri și multe altele:
1. Informații detaliate despre program: https://md.usembassy.gov/.../education.../study-usa-ro/ 
2. Prezentare UGRAD: https://www.youtube.com/watch?v=WEmd9CMQkp4
 

Camera de Comerț și Industrie din Republica Moldova este în căutare de un Manager de programe educaționale în cadrul Secției Învățământ Dual

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 12 decembrie, curent

CONTEXT: Detalii despre cerințele față de candidați vedeți http://https://bit.ly/3N56VX8

Persoanele interesate pot expedia CV-ul pe adresa: http://[email protected] sauelena [email protected] cu referință la anunț, până pe data de 12 decembrie 2023
 

Ministerul Sănătății și Centrul Național Anticorupție au lansat prima ediție a concursului „Promotor al integrității în sănătate”, la care începând de astăzi pot aplica instituțiile medico-sanitare publice din țară

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 19 decembrie, curent

CONTEXT: Pentru a participa la concurs, instituțiile medicale trebuie să depună pachetul de acte privind implementarea măsurilor de integritate la Ministerul Sănătății și CNA

Pentru mai multe detalii  AICI

 

Apel deschis pentru depunerea aplicațiilor la proiectele standard a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 decembrie 2023, curent

CONTEXT: Autoritatea de Management a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova lansează primul apel de proiecte standard. Fondurile europene disponibile pentru acest apel de proiecte însumează 40 milioane de euro. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Sistemul electronic folosit la depunerea aplicațiilor este JEMS și poate fi accesat aici. Pentru eventuale dificultăți întâmpinate în procesul de depunerea a aplicațiilor, vă rugăm să contactați Secretariatul Comun al Programului Interreg NEXT, la adresa  http://[email protected].

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Ministra Sănătății Ala Nemerenco participă la întâlnirea membrilor Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)

UNDE: Doha, Qatar

CÂND: 4-5 decembrie, curent

CONTEXT: Reuniunea are loc în contextul elaborării celui de-al 14-lea Program General de Lucru al OMS, spre o strategie pentru sănătatea globală 2025-2028. Obiectivul general al programului reflectă promovarea și protejarea sănătății și bunăstării tuturor oamenilor și este conceput ca un cadru pentru gestionarea provocărilor actuale de sănătate, precum și răspunsul la viitoarele amenințări.

 

Marea finală a concursului regional „Transformarea ideilor bune în start-up-uri”

UNDE: România, București

CÂND: 4-6 decembrie, curent

CONTEXT: Echipa de studenți de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, a fost selectată pentru a participa în marea finală a concursului regional „Transformarea ideilor bune în start-up-uri”, ediția a II-a. Concursul este organizat de Agenția Universitară a Francofoniei – Europa Centrală și de Est (AUF ECO) și Universitatea Politehnica din București și se adresează studenților francofoni la nivel de licență și master pentru a-i încuraja să prezinte ideea unui start-up tehnologic în cadrul proiectului regional privind dezvoltarea abilităților de antreprenoriat.

Meroslava Parii
03/12/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii