AGENDA DE WEEKEND//28-29.01.2023

Anticoruptie.md
27/01/2023
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor

UNDE: Procuratura Genenrală

CÂND: Ora 10.00

CONTEXT: Agenda ședinței poate fi vizualizată AICI. Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse cererea prealabilă înaintată de Eduard Bulat privind suspendarea și anularea concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cererea prealabilă înaintată de către Eugeniu Rurac privind anularea Hotărârii CSP de constituire a Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS și sesizarea membrului Comisiei Speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al PCCOCS, Iulian Groza.  

___________________________________________________________________________________                                  

Primul Forum sportiv

UNDE:  BRISTOL Central Park Hotel, str Pușkin, 32

CÂND:  09:30, 28 – 29 ianuarie 2023

__________________________________________________________________________________

Cel mai mare maraton de coding din Republica Moldova, în 3 regiuni din țară

UNDE: Zona Centru, mun. Chișinău, Universitatea Tehnică a Moldovei, blocul nr. 3;  Zona Sud, mun. Cahul, Universitatea Bogdan Petriceicu Hasdeu; Zona Nord, mun. Bălți, Tekwill Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo”.

CÂND:Ora 11.00

CONTEXT: Maratonul are loc în cadrul „Tekwill Junior Ambassadors”, care este competiția cu cea mai mare rată de participare a tinerilor din Moldova.Timp de 3 ore, echipele participante la maraton vor rezolva 4 probleme ce țin de activitatea umană cotidiană, socială, prin identificarea algoritmilor potriviți și scrierea soluției-cod în limbajele C/C++. Astfel, elevii își vor demonstra abilitățile dezvoltate în cadrul cursului de Programare a Algoritmilor în C/C++, oferit de programul „Tekwill în Fiecare Școală” în 333 instituții de învățământ din țară. Competiția „Tekwill Junior Ambassadors” se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, cu suportul financiar oferit de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernul Suediei, Uniunea Europeană și PNUD Moldova.

_____________________________________________________________________________________

Expoziția de carte cu tematica „Holocaustul uitat din Basarabia”

UNDE: Biblioteca Națională a Republicii Moldova, str. 31 august, 1989, nr 78 A

CONTEXT: Expoziția conține circa 50 de documente din colectiile bibliotecii, având scopul de a comemora victimele și soarta evreilor din Basarabia și de a pune în valoare noi cercetări științifice, noi apariții editoriale care abordează tema Holocaustului. Expoziția va fi deschisă pentru vizitatori până pe 10 februarie 2023.

___________________________________________________________________________________

UNDE-I HIPOPOTAMUL?

UNDE: Teatrul Municipal de Păpuși „GUGUȚĂ”, str. Maria Drăgan, 1

CÂND: 11:00, sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

CONTEXT: Nu căutați comori în jur, când le aveți sub mână, și nici prieteni buni și dragi, când ei sânt lângă tine.  Acest adevăr nu a vrut să-l înțeleagă la început puiul de leu Leo. El a trebuit să treacă prin mai multe situații grele, ca să-și recunoască prietenul adevărat - hipopotamul Boris.

_____________________________________________________________________________________

PE PLANETA CLOUNELLA

UNDE: Teatrul Planeta Clounella, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 11:00

CONTEXT: Este un spectacol plin de jocuri colorate, unde culoarea reprezintă nu doar decorul dar și dispoziția care o crează eroii noștri. Acțiunea din scenă periodic trece în sală, impicând fiecare spectator direct în programul evenimentului.

______________________________________________________________________________________

Tapiserie volumetrică în culori

UNDE: Pixie – Creative Worksops, str. Tighina 49 A, et.2, of.15

CÂND: 14:00

CONTEXT: Sunteți invitați să țeseți o tapisărie în volum, în culori pe care le veți putea  alegere singuri. Va fi un proces de lucru atât mediativ, cît și expresiv. Folosind fire din texturi și culori diverse, veți  crea un model jucăuș și dinamic, petrecând simultan timpul într-o atmosferă departe de grijile cotidiene.

___________________________________________________________________________________

Expoziție personală a artistului plastic Ion Zderciuc

UNDE: Muzeul Național de Artă al Moldovei, str, 31 August, 1989, 115

CÂND: Zilnic

CONTEXT: Ion Zderciuc  creează un șir de lucrări care surprind printr-o originală corelație între arhaic și modern. Trăsătura definitorie a acestor lucrări este tendința spre materializarea abstractului și spiritualitatea materiei propriu-zise. Sub dalta și mâinile acestui sculptor materia se modelează în volume echilibrate și armonioase.

___________________________________________________________________________________

„Discuții fără tabu”

UNDE: Centrul Municipal de Tineret Chișinău , str. Mitropolit Varlaam, 90

CÂND: 17:00, sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

CONTEXT: Dacă simți deseori senzția că nu poți să abordezi anumite subiecte cu familia sau prietenii, însă îți dorești să ai conversație liberă pe teme controversate, atunci aceasta este șansa ta. Vei putea să îți exprimi opinia privind multe subiecte „picante”: subtilitatea gesturilor manipulatoare, egoismul mascat, sexismul în situațiile de zi cu zi, cînd este bine să închei relații care nu-ți mai folosesc, și altele.

________________________________________________________________________________________

Orientare în carieră

UNDE: Draft Centru, str. 31 August 1989, 78

CÂND: 14:00, sâmbătă, 28 ianuarie,  2023

CONTEXT: Edția a 2-a a evenimentului „Orientarea în carieră” se va desfășura pe 28 ianuarie, 2023. Evenimentul include sesiuni informaționale cu specialiști în diverse domenii, care vă vor ajuta în luarea unei decizii  potrivite pentru viitorul provfesional.

___________________________________________________________________________________

TOSCA – operă în trei acte de GIACOMO PUCCINI

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 18:00,  duminică, 29 ianuarie, 2023

CONTEXT: Angelotti, un prizonier politic, se regăsește căutând  un refugiu într-o biserică unde este sub aripa lui Cavaradossi, un pictor care este și iubitul faimoase interprete Floria Tosca. Tânărul pictor se comportă ciudat în timp ce își ptotejează amicul, iar iubita acestuia  începe să îl suspecteze în  înșelăciune.

____________________________________________________________________________________

Comedia JUBILEUL

UNDE: Teatrul  „Alexei Mateevici”,  str. Alexei  Șciusev, 93

CÂND: 18:00, sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

CONTEXT: O doză bună de umor este exact ceea de ce ai nevoie întrr-o seară friguroasă de iarnă!

___________________________________________________________________________________

Spectacolul 12 OAMENI FURIOȘI

UNDE: Teatrul „Luceafărul”, str. Veronica Micle,7

CÂND: 18:30

__________________________________________________________________________________

Spectacolul  „HOȚUL”

UNDE: Teatrul Național Satiricus „Ion Luca Caragiale”, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 18:30, duminică, 23 ianuarie 2023

__________________________________________________________________________________

Combinatul de vinuri „Cricova” și Regatul Vinului, vă invită să petreceți o seară frumoasă și să cunoașteți noile realizări ale vinăriei CRICOVA – noua gamă de vinuri ”Elogiu”

UNDE: Cricova

CÂND: 18:00, sâmbătă,  28 ianuarie, 2023

CONTEXT: Aceste vinuri speciale reprezintă un omagiu, o încununare a celor 7 decenii în care vinăria Cricova produce vinuri și spumante de cea mai înaltă calitate.Recent,  a fost lansată prima broșută turistică, elaborată de către Primăria Municipiului Chișinău, în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern, dedicată exclusiv orașului din inima Europei - EXPERIENCE CHIȘINĂU – 7 Reasons to visit the city in the of Europe. Chișinăul rămâne deschis oricăror instrumente de promovare, noi sau vechi, și deține un potențial enorm istorico-cultural nevalorificat. Broșura poate fi ridicată la Centrul de Informare turistică.

_____________________________________________________________________________________

SUMMIT EVENTS -  FORUMUL FEMEILOR

Corpul perfect: despre frumusețe, sănătate și echilibru!

UNDE: Str. Tighina, 49/3

CÂND: 19:00, sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

CONTEXT: Forumul femeilor este un loc în care vă puteți conecta cu femei celebre și de succes și  puteți afla povești interesante și motivante despre viață, afaceri, carieră, dragoste și familie. Fie că ești la începutul călătoriei tale sau ai realizat deja multe, forumul te va ajuta să te cunoști mai bine, să-ți înțelegi emoțiile și să construiești traiectoria potrivită pentru transformarea personală și profesională.

Anticoruptie.md
27/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii