AGENDA DE WEEKEND//26-27.11.2022

Anticoruptie.md
25/11/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Conferința „SĂNĂTATEA MINTALĂ PENTRU TOȚI: DEZVOLTĂM REZILIENȚA ȘI SERVICII DE CALITATE”

UNDE: Complexul Sociocultural Universitar (regiunea Mălina Mică, str. Nicolae Testemițanu, 25)

CÂND:  26 Noiembrie 2022. ora 08:30

CONTEXT: Programul va include sesiuni plenare și simpozioane în cadrul cărora vor participa peste 30 de speakeri naționali și internaționali din România, SUA, Germania, Israel, Ungaria, Olanda, Ucraina, India, Bulgaria, Elveția, Belgia, Marea Britanie ș.a. Conferința este destinată psihiatrilor, medicilor rezidenți, psihoterapeuților, narcologilor, medicilor de familie și generaliștilor, psihologilor clinicieni, cercetătorilor, managerilor și autorităților competente în elaborarea politicilor. În cadrul evenimentului științific vor fi abordate subiecte precum: intervențiile de sănătate mintală în situații de criză, servicii și activități bazate pe recuperare și multidisciplinaritate, psihiatria la toate etapele de vârstă, psihofarmacologia, intervenții psihoterapeutice, adictologie ș.a.

_________________________________________________________________________________

Conferința internațională „Dezvoltarea ecosistemului de startup-uri. Viitorul politicilor publice de susținere a tinerilor antreprenori”
UNDE: Chișinău, str. Pușkin 32, Bristol Central Park Hotel  

CÂND: Ora 10.00

CONTEXT: Conferința va aduna fondatori de startup-uri și directori ai companiilor din Moldova, reprezentanți ai acceleratoarelor și a companiilor de suport, dar și cel puțin 50 de persoane, tineri și specialiști în domeniu, care vor discuta despre cercetările și datele existente privind dezvoltarea startup-urilor în Republica Moldova. Conferința va avea la bază și o analiză regională a instrumentelor de finanțare și suport a startup-urilor, care va cuprinde 5 țări europene.

__________________________________________________________________________________

Iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone

UNDE: Chișinău

CÂND: începând cu ora 10.00

CONTEXT: În sectorul Botanica, pe bd. Dacia, 16/1, va avea loc Târgul de weekend al producătorilor autohtoni, organizat de AO „Perspectiva", în colaborare cu Pretura de sector. În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford", bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, pe 26 noiembrie 2022, va avea loc târgul „EcoLocal", cu produse alimentare și nealimentare autohtone ecologice, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali. În același sector, Parcul „Alunelul", Calea Ieșilor, 11/4, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni „Cămara Fest", desfășurat în colaborare cu Pretura Buiucani. În sectorul Centru, pe adresele: str. N. Testemițanu, 13 și str. N. Testemițanu, 30, vor avea loc iarmaroace cu fructe și legume cultivate de producătorii autohtoni. Pe str. Tiraspol, 5-9 (în preajma Gării) va avea loc Târgul de vechituri. În sectorul Râșcani, pe adresele: Calea Orheiului, 109/2 și str. Ceucari 8, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume. În același sector, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6, va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone.

__________________________________________________________________________________

Program muzical dedicat persoanelor de vârsta a treia

UNDE:  Palatul de Cultură al Feroviarilor, bd. Decebal, 2

CÂND: sâmbătă, 26 noiembrie 2022, ora 14:00, la un

CONTEXT: Evenimentul face parte din Proiectul socio-cultural de weekend „Dialog între generații".

__________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

24-26 noiembrie,Varșovia: Secretarul Comisiei juridice, numiri și imunități, Igor Chiriac, va participa la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE (AP OSCE). Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, găzduită de Parlamentul Poloniei, este dedicată subiectului războiului din Ucraina, precum și rolului OSCE și al parlamentelor naționale în gestionarea consecințelor acestuia. De asemenea, participanții la Reuniune vor mai discuta despre criza de securitate și energetică, protecția drepturilor fundamentale ale omului în contextul conflictului armat și criza umanitară. La eveniment sunt așteptați circa 200 de parlamentari din 52 de țări. Adunarea Parlamentară a OSCE a fost creată în 1990, fiind una dintre cele mai importante organizații internaționale în domeniul securității și al respectării drepturilor și libertăților democratice. În prezent, AP OSCE este constituită din 323 de parlamentari din 57 de țări.

Anticoruptie.md
25/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii