AGENDA DE WEEKEND//01-02.04.2023

Meroslava Parii
31/03/2023
Grafică: CIJM

 SÂMBĂTĂ 1 APRILIE

Startul  depunerii dosarelor în cadrul Proiectului Gala Excelenței a II-a Ediție

UNDE: Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, str. Melestiu, 12

CÂND: 08:00

CONTEXT: Gala Excelenței este un  proiect/eveniment de a oferi anual comunității academice a I.P CEEE un barometru al faptelor bune, un mijloc de întâlnire, recunoaștere și promovare a inițiativelor și persoanelor care au adus o schimbare în bine în instituție. Este organizat și desfășurat la nivel de instituție care are scop evidențierea/recunoașterea angajaților și elevilor care s-au remarcat ca personalități prin performanță și creativitate pe toate domeniile de activitate a instituției: academic, culturale, sportive și sociale.

 

Campionat la Taekwon-Do GTF 2023

UNDE: Universitatea de Educație Fizică și Sport, str. Andrei Doga, 22

CÂND: 08:30

CONTEXT: Campionatul Deschis al Municipiului Chișinău la Taekwon-Do, este rezervat categoriilor de vârste: Copii, Cadeți, Juniori și Seniori.

 

Cămara Fest

UNDE: Aleea bd. Mircea cel Bătrân și str. Petru Zadnipru

CÂND: sâmbătă – ora  9.00, duminică - ora17:00

CONTEXT: Vino să descoperi produse autentice și sănătoase la târgul de producători locali Cămara  Fest. Evenimentul va avea loc în perioada 1 și 2 aprilie. Te așteptăm cu standuri pline de produse proaspete, realizate cu pasiune și grijă de producătorii locali. Veți găsi o varietate de produse delicioase, de la brânzeturi și mezeluri, până la miere și dulcețuri, pâine proaspătă și multe altele. Alături de produsele de calitate, vei putea savura și băuturi autentice, precum sucuri proaspete și vinuri locale.

 

Eveniment: Vino și tu să sădești un copac

UNDE: În fața Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”  din Cahul, bloc A

CÂND: 09:00

CONTEXT: Pădurea înseamnă aer curat și ape limpezi, sol bogat și mai puține secete, produse calitative și oameni sănătoși. Venim să dăm o mână de ajutor și să devenim promotori ai împăduririi.

 

Seminarul: Sănătatea femeilor

UNDE: Berds Chișinău Mgallery Hotel Colection, str. Dimitrie Cantemir, 12

CÂND: 09:30

CONTEXT: Panelul nostru de experți de profesioniști în domeniul sănătății va discuta o serie de subiecte legate de sănătatea femeii. Veți afla despre cele mai recente tratamente și tehnologii disponibile de la BTL.

 

Ceremonia oficială de donare a 1700 de calculatoare, oferite de Asociația Obștească Alianța Națională IMCA și Primăria Municipiului Chișinău

UNDE: Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, str. București, 64

CÂND: 10:00

 

Ziua Ușilor Deschise la Facultatea de Biologie și Chimie, Universitatea  Pedagogică  de Stat „Ion Creangă” din Chișinău

UNDE: UPSC, Bloc 1, etaj 1, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 10:00

CONTEXT: Pentru profesorii de Biologie și Chimie, în regim Online, se organizează Seminarul științifico-metodic „Didactica Biologiei și Chimiei”, ora 12:30.

 

Campania: Împarte o Carte

UNDE: Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă”, str. Alexei Sciusev, 65

CÂND: 10:00-17:00

CONTEXT: Dacă dorești să contribui la oferirea șanselor egale de dezvoltare a copiilor și tinerilor din satele noastre prin îmbogățirea bibliotecilor cu mai multe cărți, participă la Campania de colectare a cărților „Împarte o carte”. Campania se desfășoară în martie – aprilie. Sunt binevenite cărți noi sau în stare foarte bună de literatură pentru copii și tineri, cărți non-ficțiune, enciclopedii, dicționare în limba română, precum și în alte limbi vorbite sau studiate pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Training: Managementul timpilui: principii, metode, tehnici

UNDE: Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, str. Miron Costin, 26/2

CÂND: 10:00

CONTEXT: Veți avea ocazia să identificați și să eliminați hoții de timp, să analizați cauzele procrastinării, să aplicați cele 4 metode de gestionare a timpului ș.a.

 

Ons Book Club Meeting

UNDE: Uniunea Avocaților, str. București. 46

CÂND: 10:30

CONTEXT: Noi, avocații, suntem foarte serioși în munca și angajamentele noastre. Nu prea ne stă în fire să facem farse sau păcăleli. Dar asta nu înseamnă că nu avem umor. Unii râd de noi, noi râdem de alții. Și facem asta fără nici o supărare. Până la urmă, umorul are funcția lui socială, nu-i așa? La ce-a de-a patra întâlnire a membrilor Ons Book Club, am decis să ne dezbrăcăm de seriozitate, să ne descălțăm de stres și, pur și simplu, să ne permitem să fim. Probleme sunt și vor fi multe. Nu le dăm la o parte. Doar luăm o pauză. Una scurtă de tot. Totuși, e 1 aprilie.

 

Semnarea Acordului de colaborare dintre Primăria Municipiului Chișinău și AO Centrul de Informare și Resurse „ProBono”, în vederea dezvoltării serviciilor pentru copii și adolescenți și de a asigura drepturile acestora

UNDE: Primăria municipiului Chișinău, Sala Rotundă, bd. Ștefan cel Mare, 83

CÂND: 11:00

 

Training: Cum recunoaștem Bullying-ul  în școală?

UNDE: Psihologie MD, bd. Dacia 65/19

CÂND: 11:00

CONTEXT: Bullying-ul este una dintre cele mai complexe forme de comportament agresiv și violență. În cadrul trainingului, vom discuta câteva metode de diminuare a bullyingului în școală. Abilități dobândite: stabilirea diferențelor între bullying și violență: identificarea soluțiilor pentru diminuarea bullyingului în școală.

 

De Ziua Umorului

UNDE: Muzeul Național al Literaturii Române, Sala de expoziții 1, str. Alexei Mateevici, 79

CÂND: 12:00

CONTEXT:  De  Ziua Umorului, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Moldova, te invită la Expoziția „Scriitorii promoției -70” și medalionul literar „Portret în grup: Gheorghe Urschi, 75”, organizate în semn de omagiu pentru artistul și scriitorul Gheorghe Urschi, la cei 75 de ani de la naștere.  Expoziția prezintă viața și opera artistului în cărți, manuscrise, documente, scrisori, artă plastică, fotografii.

 

Campionatul – Ce? Unde? Când? - Etapa a IV-a

UNDE: Biblioteca Națională a Republicii Moldova, str. 31 August 1989, 78A

CÂND: 15:00

CONTEXT: Campionatul CUC este organizat sub egida Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, o asociație obștească, înregistrată în anul 2008 și care are ca scop promovarea jocurilor intelectuale. Campionatul este desfășurat cu eforturi comune de și pentru participanți. Echipele mai experimentate depun mai mult efort, fiind responsabile de organizarea etapelor, iar echipele mai noi, contribuie cu întrebări care vor fi jucate la una dintre etape.

 

Facilitatea pentru societatea civilă a Parteneriatului Estic, relansează programul de burse finanțat de Uniunea Europeană. Sunt invitați cetățenii activiști implicați din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Belarus, Republica Moldova  și Ucraina să se alăture rețelei de burse pentru societatea civilă. În cadrul acestui concurs, există două tipuri de burse: burse de implicare în comunitate și burse civice digitale. Termenul  limită pentru depunerea candidaturilor este 21 aprilie, curent.

UNDE: Institutul pentru  Politici și Reforme Europene, str. București, 90 of. 20

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI

 

Spectacol „Jubileul”

UNDE: Teatrul  Național „ Alexei  Mateevici”, str. Alexei Sciusev, 93

CÂND: 18:00

CONTEXT: „Jubileul” de A.P.Cehov, este un vodevil al grandomaniei,  prezentat în adevărata lumină ca pe un revers al sărăciei spirituale, care scoate în prim plan fricile și punctele slabe ale omului mărunt. Va fi oare Jubileul, așa cum și l-a dorit Șipucin?

 

Spectacol: Deja Nu-i De Râs!

UNDE: Teatrul  Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 19:30

CONTEXT: De Ziua Internațională a Umorului, te invităm la Stand Up ia-ți doza ta de umor și petrece această zi specială alături de comedianții clubului Standupovka. Întâmplări din viață, observări amuzante și capacitatea de a găsi partea pozitivă în orice situație – iată ce îi unește pe comedianții noștri.

 

DUMINICĂ 2 APRILIE

Curățirea  generală a râului Bâc

CÂND: 09:00

CONTEXT: Prieteni, vrem să facem bine  pentru acest oraș. Și atrageți atenția tuturor asupra râului  Bâc. În toate orașele lumii, râul care curge prin oraș este o perlă. La Chișinău s-a transformat într-un canal, unde curge tot gunoiul, Problema inundării orașului în timpul ploilor abundente depinde în primul rând de capacitatea apei de a merge în aval. Ea nu are această oportunitate. Râul este acoperit de copaci căzuți și de zeci de tone de plastic și anvelope pentru mașini. Credem că râul pe toată lungimea să poată deveni principala arteră a orașului pentru bicicliști și pietoni, care se plimbă în apropierea apei și a parcului verde umbrit, care ar atrage prin curățenia, răcoarea și lipsa mașinilor.

 

Eveniment de fotografie  într-un peisaj  de migdali înfloriți

UNDE: Raionul Hîncești, satul Drăgușeni

CÂND: 09:00

CONTEXT:  Îți propunem să petreci o zi în mijlocul unei livezi înflorite, într-un cadru idilic și relaxant, alături de alți pasionași de frumusețea naturii și de fotografie. Vei avea ocazia să explorezi livada de migdali în floare și să te bucuri de aroma lor subtilă, în plus, vei putea savura gustul celor mai delicioase migdale, o degustare organizată special pentru oaspeți, vei avea informații și răspunsuri la toate întrebările despre migdale.

 

Master Class – Ciocolată Pop IT

UNDE: Restaurant Oliva: Botanica, bd Decebal, 139;  Râșcani, bd. Moscova, 5

CÂND: 11:00

CONTEXT: Știm cât de mult jucăria colorată este îndrăgită de copii, iar la acest Master Class, fiecare copil își va realiza visul participând la prepararea propriei ciocolate. Copiii vor învăța noi ingrediente și vor crea ciocolata de forma jucăriei Pop.IT.  Oferiți-le copiilor o minunată ocazie de socializare și distracție, îmbinate cu însușirea unor practici reale în prepararea de bucate.

 

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

UNDE: Parcul Sarmizegetusa

CÂND: 12:00

CONTEXT: Anual, la data de 2 aprilie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, cu scopul de a uni eforturile de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare a publicului larg, privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism ale familiior acestora.

 

Training: Lecții gratuite de Matematică, Chimie și Fizică

UNDE: Bibioteca Națională pentru  Copii „Ion Creangă”, str. Sciusev, 65, intrarea din str. Pușkin, scara 1

CÂND: 12:00

CONTEXT: Evenimentul este destinat tuturor elevilor din clasele 6-12. Profesorii noștri sânt însăși liceeni cu rezultate remarcabile la olimpiade Internaționale care oferă consultații în baza materialului școlar pentru elevi.

 

Spectacol- „Chirița în provincie” – după Vasile Alecsandri

UNDE: Teatrul Național „Eugene Ionesco”, bd. Grigore Vieru, 11

CONTEXT: Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la relațiile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova, se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 29 de ani.

 

Spectacol- „Nuntă în cer”- după Mircea Eliade

UNDE: Teatrul Geneza Art, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 19:00

CONTEXT: „Nuntă în cer” prezintă istoria a doi bărbați, care își povestesc experiența de viață, cunoscând dragostea absolută dintre bărbat și femeie ca ființă unică. Este o confesiune tulburătoare despre iubirea perfectă, iubirea  predestinată. Un spectacol ce abordează tema cuplului cu multiplele sale căutări și neliniști, într-o unitate primordială a spiritului uman.

Meroslava Parii
31/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii