Fiul meu riscă să facă pușcărie, deși 12 persoane i-au confirmat alibiul

Pavel Șargu
22/07/2019

 Fiul meu, Marin Șargu, a fost condamnat în aprilie 2019 de către Curtea de Apel Chișinău la 8,5 ani închisoare pentru o tâlhărie pe care nu a comis-o.Este învinuit de comiterea unui atac talhăresc la o benzinărie aflată la câțiva kilometri de la satul Negrești, raionul Strășeni.

Inițial, Marin a fost achitat de către Judecătoria Strășeni, apoi și de Curtea de Apel Chișinău, însă Curtea Supremă de Justiție, la solicitarea procurorului, a reîntors dosarul la reexaminare în instanța de apel, cerând să fie corectate anumite lacune de drept . Iar Curtea de Apel de această dată l-a găsit vinovat și l-a condamnat.

Precizez că în momentru când era comisă tâlhăria, Marin se afla l frigărui îm ograda unui consătean. 12 persoane au spus la judecată unde era Marin în momentul respectiv, dar nu s-a ținut cont. Au luat în calcul doar declarațiile vânzătoarei de la benzinărie, care a zis că Marin seamănă cu cel care a atacat-o. Ea a spus că infractorul era cu mască care la un moment i-a căzut și i-a văzut fața. Dar în înregistrările video ridicate de la benzinărie nu se vede să-i fi căzut masca infractorului.

Mai mult, în sat deja se știe demult cine a comis tâlhăria, este și martorul, un taximetrist. Dar poliția nu și-a făcut treaba profesionist și acum un om nevinovat riscă să ajungă la închisoare.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Pavel Șargu
22/07/2019

Comentarii