Cerere prealabilă privind valorificarea dreptului la replică

Eșanu Adriana
08/09/2021

Prin prezenta, subsemnata Eșanu Adriana, avocat, intervin către redacția Centrului de InvestigațiiJurnalistice ANTICORUPȚIE în vederea valorificării dreptului la replică, urmare a publicării la data de 30 august 2021 a unei sesizări anonime cu denumirea: „Ex-ministrul Educației, Igor ȘAROV intenționează prin acte de corupție să anuleze actul Autorității Naționale de Integritate” (Disponibil: https://anticoruptie.md/ro/sesizari/ex-viceministrul-educaiei-igor-arov-intenioneaz-
prin-acte-de-corupie-s-anuleze-actul-autoritii-naionale-de-integritate
).
Având în vedere conținutul sesizării anonime publicate pe data de 30 august 2021 pe portalul anticoruptie.md, cert este că persoane rău intenționate, desfășoară o campanie deliberată de defăimare a propriei mele persoane, având ca obiectiv afectarea credibilității activității mele de avocat și de cadru didactic prin intermediul diseminării unor informații false și denigratoare.
Întrucât acțiunile deliberate ale făptuitorului, constând în diseminarea unor informații false  privind pretinsa calitate a mea de avocat al Dlui Șarov Igor și favorizarea obținerii unei hotărâri judecătorești agreabile, prin acte de corupție, au un caracter defăimător, fiind însoțite de învinuirea de săvârșirea a mai multor infracțiuni de corupție (i.e. art.42 alin.(5), art.325 Cod penal – complicitate la corupere activă și art.326 Cod penal – trafic de influență), la data de 08.09.2021 am depus în adresa Inspectoratului General al Poliției o plângere (copia se anexează) în temeiul art.440 alin.(2) din Codul contravențional, prin care am solicitat demararea investigațiilor privind identificarea persoanei care gestionează contul de Facebook cu numele – „Natalia Grossu” cu blocarea contului respectiv și constatarea faptei contravenționale comise de către gestionarul contului de Facebook cu numele – „Natalia Grossu”, constând în calomnie în privința subsemnatei Eșanu Adriana, dispunerea începerii procesului contravențional în privința făptuitorului conform semnelor componenței de contravenție prevăzute de art.70 alin.(2) Cod contravențional, precum și întreprinderea tuturor măsurilor prevăzute de lege privind aplicarea sancțiunii contravenționale pentru fapta contravențională comisă.
O copie a plângerii a fost expediată în adresa Direcției Investigații Infracțiuni Informatice din cadrul Inspectoratului Național de Investigație.
Reieșind din circumstanțele factologice relevate, consider imperativ necesar ca redacția Centrului de Investigații Jurnalistice ANTICORUPȚIE să publice informația referitoare la respingerea oricăror acuzații denigratoare la adresa mea aduse prin sesizarea anonimă, precum și a informației privind sesizarea organelor de drept în vederea angajării răspunderii contravenționale a făptuitorului.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Eșanu Adriana
08/09/2021

Comentarii