Un fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, în cursa pentru șefia Capitalei

Mariana Colun
24/08/2019

Teodor Cârnaț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. El va participa, la alegerile din 20 octombrie, fiind susținut de Partidul „Voința Poporului”.

„Funcția de primar general îmi va da posibilitatea să îmi arăt capacitățile individuale și să demonstrez că, printr-un singur mandat, este posibil de transformat Chișinăul într-o capitală cu adevărat europeană și prosperă, iar Primăria – în serviciul cetățeanului. Sunt candidatul celor profund dezamăgiți de fosta și actuala guvernare, care au plasat și plasează în funcții publice persoane docile conducătorilor de partid și au folosit și folosesc Moldova în interes personal”, a scris Teodor Cârnaț pe pagina sa de Facebook.

Recent, Teodor Cârnaț a participat la concursurile, organizate de Parlament și CSMpentru funcțiile de judecător la Curtea Constituțională, însă nu a fost selectat.

Teodor Cârnaţ a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii din decembrie 2013 până în octombrie 2017. În prezent, este profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul USM. Înainte de a ajunge în CSM, Cârnaţ a fost consilier în Consiliul Municipal Chişinău. Până atunci, a fost director al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului, avocat şi expert în mai multe proiecte şi ONG-uri. În octombrie 2017, a candidat pentru fotoliul de președinte al Autorității Naționale de Integritate, iar după ce a picat testul la poligraf, și-a depus demisia de onoare din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Cârnaț a calificat proba drept o farsă. „Acest test la poligraf este mai mult o farsă deoarece, personal, mă consider integru, iar în funcțiile de membru al Consiliului municipal Chișinău și de membru al CSM, atunci când am adoptat o hotărâre m-am condus de lege și nu am acceptat niciodată influența nimănui, nici de la persoane private, nici de la partide politice sau persoane juridice. Acest test la poligraf m-a făcut pe mine să fiu descalificat, iar rezultatul testului se cunoștea fiindcă, cu o zi mai devreme, președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni de dezbateri de la postul Moldova 1, deja mă decalificase, spunând că sunt o persoană slabă”, a declarat el presei, după ce a ieșit de la ședința CSM. 

Mariana Colun
24/08/2019

Comentarii