Reacția lui Andrei Năstase după înfrângerea în alegeri: „Îi urez succes lui Ion Ceban în îndeplinirea cu strictețe a programului promis”

Anticoruptie.md
05/11/2019
Foto: captură privesc.eu

Candidatul Blocului electoral ACUM la alegerile locale din Capitală, Andrei Năstase, a făcut marți primele declarații după înfrângerea în scrutinul de duminică. Acesta a subliniat că-și asumă eșecul, l-a felicitat pe contracandidatul său, primarul ales Ion Ceban, și a punctat că revine la funcția de ministru de Interne. 

Într-o conferință de presă, Năstase l-a îndemnat pe Ceban să-și îndeplinească „cu strictețe” programul electoral și a dat asigurări că aleșii locali din Blocul ACUM „vor susține orice proiect propus ce va fi în beneficiul tuturor chișinăuienilor”. Candidatul blocului ACUM le-a mulțumit tuturor alegătorilor care au ieșit la vot.

Totodată, Andrei Năstase a declarat că blocul ACUM, din care face parte Platforma DA, nu va face alianță cu PSRM în cadrul Consiliului Municipal. „Nu avem nevoie de coaliție și alianțe politice la nivel local de dragul funcțiilor. Noi vom susține toate proiectele bune pentru locuitorii Capitalei, iar pentru asta nu avem novoie de coaliții politice”, a mai declarat Năstase.

Și vice-președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari a subliniat că exclude coaliția cu socialiștii în CMC. „Actul de guvernare alături de socialisti este complet exclus pentru noi, cei din blocul ACUM. Dacă cineva crede că poate să arate cu degetul ce trebuie să reformăm, greșeste amarnic, noi nu suntem partid șantajabil, nu acceptăm amenințări. Șantajul nu trece”, a punctat Slusari.

Amintim că, Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, a ieșit învingător din turul doi de scrutin al alegerilor pentru primăria Chișinăului. Pentru el și-au dat votul peste jumătate din numărul total de alegători. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Ceban a acumulat 52,39% din voturi, iar contracandidatul său, Andrei Năstase - 47,61%. Astfel, pentru Ceban și-au dat votul 123.807 persoane, în timp ce pentru Andrei Năstase au votat 112.513 alegători.

Anticoruptie.md
05/11/2019Become a Patron!

Comentarii