PAS îi acuză pe Igor Dodon și Ilan Șor de atac murdar. Șor: „Mi-au cerut și i-am ajutat”

Anticoruptie.md
08/11/2016
Sursa foto: captura Privesc.eu

Secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, susține că formațiunea a devenit ieri ținta unui atac murdar din partea contracandidatului Maiei Sandu la funcția de președinte, Igor Dodon, dar și a controversatului primar al mun. Orhei, Ilan Șor. Ieri, pe contul  PAS, au fost făcute patru transferuri bănești, fiecare în valoare de 70.000 de lei. Banii au venit, potrivit lui Grosu, de la o persoană cu trecut penal, pe nume Veaceslav Galoi. Tranzacțiile au fost descoperite de reprezentanții partidului abia la sfârșitul zilei, când sunt verificate de obicei transferurile din extrasele bancare.

„Am stabilit că acest personaj are antecedente penale și este eroul mai multor investigații jurnalistice și clientul fidel al Centrului Național Anticorupție. Este folosit fie împotriva concurenților politici, fie împotriva celor care nu sunt pe placul guvernării. Câteva zile în urmă, într-un local în proximitatea MAI, a avut loc o întâlnire amicală dintre trei personaje: Viorel Melnic, cumătrul lui Igor Dodon și fost partener de afaceri, acum angajat al lui Ilan Șor, Ion Ceban, reprezentantul PSRM și Veaceslav Galoi. Acești indivizi au pus atunci la cale scenariul”, a declarat secretarul general al PAS în cadrul unei conferințe susținută marți, 8 noiembrie.

Igor Grosu consideră că aceste transferuri au fost organizate pentru a o discredita pe Maia Sandu și pentru a asocia PAS cu lumea criminală. Drept confirmare, politicianul a precizat că încă ieri, la amiază, un așa-zis blogger din R. Moldova a publicat un text despre aceste tranzacții despre care PAS a aflat abia spre seară.  

„Nu credem că banca la care suntem deserviți i-ar fi dat aceste informații individului. Bănuim că acest individ a fost într-o combinație pentru a regiza atacul asupra PAS. Plahotniuc, împreună cu instrumentul său pentru lucruri murdare Șor și cu partenerul lui politic Igor Dodon pot doar să facă măgării în țara asta. Facem un apel către CNA, MAI, SIS să investigheze foarte bine acest caz. De asemenea, facem un apel către ministrul Alexandru Jizdan, să îi ia pe băieții de la misiuni speciale de lângă biroul nostru. Nu că ne-ar deranja, dar credem că sunt lucruri mult mai serioase de documentat, decât să stea sub ferestrele noastre”, a mai precizat Igor Grosu. Cât privește transferurile făcute de Galoi, PAS a început procedura de returnare a mijloacelor bănești.

Tot astăzi, Ilan Șor a recunoscut în fața jurnaliștilor că  transferurile bănești către PAS au fost făcute din numele lui.  „Mereu am ajutat PLDM. Am fost rugat de oamenii Maiei Sandu să ajut și i-am ajutat. Banii sunt curați, nu înțeleg ce s-au revoltat toți”, a declarat Șor, după ședința de judecată de astăzi de la Curtea de Apel.

Igor Grosu exclude că cineva din PAS ar fi putut cere ajutor de la Șor. „PAS nu a făcut nicio solicitare în adresa lui Ilan Șor. Au făcut transferul pe ascuns, pentru ca un așa-zis blogger să vină cu o bombă mediatică. Exclus, noi nu cerem de la criminali suport financiar. Noi publicăm raportul financiar lunar. Șor și bani curați sunt două teze antipod. Șor este o piesă folosită de Plahotniuc și Dodon, în special în această campanie electorală. S-au activizat după dezbaterea de la Pro TV”, a explicat membrul PAS.

Socialistul Ion Ceban a venit cu o replică pe pagina sa de facebook. „Maia Sandu o face pe sfânta, o face pe preacurata, dar nu știu cum se întâmpă că a activat în echipa oligarhilor și a fost și este înconjurată de hoți și oameni dubioși. Recent, a fost dezvăluit un transfer din partea lui Șor. Numai fiindcă aceste documente au fost făcute publice, echipa Maiei Sandu a început să se dezică de ei. Dar câte alte transferuri secrete, neoficiale, au fost făcute până acum, fără a fi cunoscute”, scrie Ceban, negând că ar fi participatla o întâlnire recentă cu Viorel Melnic și Veaceslav Galoi.

În cadrul aceleiași conferințe de presă susținută de PAS, membrii partidului s-au referit și la investigația publicată ieri de portalul Anticoruptie.md, despre conexiunea dintre Igor Dodon și pliantele denigratoare la adresa Maiei Sandu, repartizate în întreaga republică.

„Ieri, portalul Anticoruptie a publicat o investigație care a arată că pliantele sunt repartizate de Uniunea Ofițerilor din R. Moldova, o asociație apropiată de Igor Dodon. Noi am depus anterior o solicitare în adresa Inspectoratului General de Poliție să investigheze modul în care sunt repartizate aceste pliante și cine le tipărește. Ceea ce nu a reușit să facă poliția în zece zile, au reușit jurnaliștii de investigație în câteva zile”, au conchis membrii PAS.

Anticoruptie.md
08/11/2016Follow us on Telegram

Comentarii