Maia Sandu iese învingătoare în primul tur al alegerilor prezidențiale. Se va duela cu Igor Dodon în turul II

Mariana Colun
02/11/2020

Comisia Electorală Centrală anunță că, până la această oră, au fost procesate 98,27 la sută din procesele-verbale întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare, iar datele arată că ar urma turul doi în care se vor confrunta Maia Sandu, președinta PAS și Igor Dodon, liderul PSRM.

UPDATE: După procesarea a 99,95% din procesele-verbale, Maia Sandu a acumulat 36,15% din voturi, iar Igor Dodon - 32,62% din sufragii. Diferența dintre cei doi candidați constituie peste 47 de mii de voturi în favoarea Maiei Sandu.

Deocamdată, Maia Sandu a acumulat 34,62% din numărul total al voturilor valabil exprimate, iar Igor Dodon – 33,91% din sufragii. Diferența dintre cei doi constituie 9.171 de voturi.

Foto: captură cec.md

Amintim că acum patru ani, în primul tur ieșea învingător Igor Dodon, devansând-o pe Maia Sandu cu diferența de circa 142.000 de voturi.

În cazul în care niciunul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova nu a acumulat cel puţin jumătate din voturile alegătorilor, se organizează al doilea tur de scrutin pentru primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea descreşterii numărului de voturi obţinute în primul tur. Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar urma să aibă loc peste două săptămâni.

Mariana Colun
02/11/2020

Comentarii