VIDEO// Tergiversările din justiţie: Doi ani în instanţă, cu valiza, aşteptând să fie trimis după gratii

Julieta Saviţchi
03/10/2022
CIJM

Un bărbat din Chişinău, inculpat într-un dosar pentru escrocherie, de doi ani vine la şedinţele de judecată de la Curtea de Apel Chişinău cu valiza pregătită pentru a fi dus la închisoare. Din cele 18 şedinţe de judecată programate pe parcursul a 27 de luni, doar una a fost lucrativă.

Igor Florea a fost condamnat, la 31 decembrie 2019, la 8 ani de închisoare pentru că, în complicitate cu alte două persoane, au vândut, în 2012, un apartament care nu le aparţine, făcând uz de acte false. Deşi au fost condamnaţi la ani grei, cei trei complici au fost lăsaţi în libertate, deoarece în sentinţă se menţionează că „pedeapsa închisorii urmează a fi executată din momentul intrării în vigoare a sentinţei”.

Bărbatul are de fiecare dată probleme când vine la Curtea de Apel cu valiza, deoarece paznicii nu-i permit să treacă cu bagajul, de frică să nu fie ascunsă o bombă. Astfel, Igor Florea este nevoit să lase valiza afară, fără supraveghere.

„Am ajuns pe banca acuzaţilor din prostie. Iată de vreo trei ani umblu cu valiza după mine prin instanţe. Nu ştiu când voi fi trimis la închisoare, dar mi-am pregătit toate cele necesare ca să-mi ispăşesc pedeapsa”, ne-a spus bărbatul.

Prima şedinţă de judecată la Curtea de Apel Chişinău în dosarul respectiv a avut loc pe 28 iunie 2020, aceasta fiind singura lucrativă. Mai multe şedinţe au fost amânate din cauza pandemiei de Covid-19, dar şi la solicitarea avocatului unui inculpat.

Julieta Saviţchi
03/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii