VIDEO// Procurorul general adjunct, Ruslan Popov, plasat în arest preventiv

Julieta Saviţchi
19/10/2021

Procurorul general adjunct, Ruslan Popov, învinuit într-un dosar penal pentru îmbogăţire ilicită, a fost trimis după gratii. Curtea de Apel Chişinău a admis, marţi, parţial demersul procurorilor şi eliberat mandat de arestare pe numele lui Popov pentru un termen de 20 de zile, anulând decizia instanţei de fond privind arestul la domiciliu. Decizia de marţi este irevocabilă.

Conform deciziei magistraţilor, Ruslan Popov urmează să fie deţinut în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie. El a aşteptat aproape o oră pe o bancă din faţa sediului Curţii de Apel Chişinău ca să fie dus în izolator. În acest timp, adjunctul procurorului general suspendat a fost păzit de către doi mascaţi de la SIS. Ruslan Popov a declarat că decizia este ilegală şi că se va adresa la CEDO.

Amintim că Ruslan Popov a fost reţinut pe 9 septembrie, bănuit de îmbogăţire ilicită, iar pe 11 septembroe Judecătoria Chişinău l-a plasat în arest la domiciliu.

După numirea lui Ruslan Popov în funcţia de procuror general adjunct în decembrie 2019, Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova a publicat mai multe anchete privind averea şi afacerile nedeclarate ale lui Popov.

Jurnaliştii de la Centru au găsit în satul Utkonosovka din Ucraina casa părintească a soţiei lui Ruslan Popov, după ce acesta a declarat public că a fost ajutat de socri. Jurnaliştii au aflat că soacra lui Popov a dus un trai modest, şi-a vândut gospodăria cu 18.000 de euro şi nu a avut bani ca pe lângă casa pe care a cumpărat-o în Mileştii Mici să-l ajute financiar şi pe ginerele procuror.

Ruslan Popov a acţionat în judecată Centrul de Investigaţii Jurnalistice, invocând apărarea cinstei, demnităţii şi reputaţiei profesionale.

Julieta Saviţchi
19/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii