VIDEO // Igor Dodon rămâne în arest de lux. Fostul preşedinte, huiduit la plecarea acasă

Julieta Saviţchi
18/08/2022
CIJM

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis joi să prelungească măsura de arest la domiciliu cu încă 30 de zile în cazul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Fostul şef de stat a fost huiduit la greu când părăsea instanţa.

Avocaţii fostului şef al statului susţin că decizia este neîntemeiată şi o vor ataca în Curtea de Apel Chişinău. Igor Dodon este învinuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

La ieşirea din sediul Judecătoriei, un grup de protestatari l-a huiduit pe Dodon, numindu-l „hoţ” şi „trădător”.

Fostul preşedinte Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită a Igor Dodon.

Procurorii o învinuiesc şi pe Galina Dodon de îmbogăţire ilicită. Magistrații au prelungit mandatul de arest preventiv în cazul lui Merineanu, el va petrece alte 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Igor Dodon respinge acuzaţiile şi susţine că dosarul său este unul politic.

Julieta Saviţchi
18/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii